Tudorel Toader întăreşte lupta anticorupţie

Mihai Popescu POLITIC Principal

Aproape 200 de magistraţi au protestat duminică pe treptele Curţii de Apel din Bucureşti. „Protestele în România nu trebuie autorizate. Când avem o adunare în faţa unei instituţii publice, nu trebuie autorizare de la nimeni. (…) Noi ştim legea mai bine decât ştiu unii dintre… (…) Nu avem nevoie de autorizaţii pentru a sta pe treptele Curţii. (…) Este un protest, cu siguranţă. Protestam pentru justiţie independentă, pentru eliberarea justiţiei de sub pârghiile politice.” Asta ca o reacţie la legile justiţiei promovate de Tudorel Toader.

Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor prevede la art. 9, alin. 2 că „judecătorii şi procurorii sunt obligaţi ca în exercitarea atribuţiilor să se abţină de la exprimarea sau manifestarea, în orice mod, a convingerilor lor politice.”

Un magistrat aplică legea nu o modifică

Această “demonstrație” are marele merit de a fi oferit argumente covârșitoare pentru:  adoptarea urgentă a unei legi privind lustrația magistraturii şi doi, schimbarea conducerii și reformarea urgentă a INM.

Ieri, pe pagina de internet a Ministerului Justiției a apărut un proiect de lege prin care se solicită suplimentarea schemei de personal a DNA cu 160 de posturi. Potrivit notei de fundamentare a proiectului Ministerului Justiției, Direcția Națională Anticorupție funcționează cu un număr de 260 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară, număr insuficient pentru desfășurarea eficientă a atribuțiilor.

Laura Codruţa Kovesi a plecat cu un SPP-ist în străinătate.

Augustin Lazăr: “Justiţia menţine echilibrul puterilor,” lucru neprevăzut de Constituţie

Întors din Africa de Sud, Augustin Lazăr, a scris pe pagina sa de facebook  că independenţa judecătorilor şi procurorilor nu este „un privilegiu al acestora sau o prerogativă personală,” ci reprezintă „o necesitate pentru a ne asigura că justiţia, ca una dintre puterile statului, prin instituţiile sale, este capabilă să îşi îndeplinească rolul de a menţine echilibrul puterilor şi a corectitudinii relaţiei dintre stat şi cetăţeni.” Replica lui Tudorel Toader nu s-a lăsat aşteptată. „Procurorul general este în gravă eroare, nu am zis de necunoaşterea legii, dar nu mă surprinde.”

Războiul dintre cei doi continuă. Augustin Lazăr a cerut personal dosarul de urmărire penală în rem în cazul cererii lui Tudorel Toader de a se face notar. Asta în timp ce ministrul justiţiei se apropie de data limită a evaluării procurorului general.

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Jean-Claude Juncker nu a dorit să se întâlnească ieri cu Viorica Dăncilă
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu a dorit să se întâlnească la Aeroportul Otopeni, în ...