Șefii Jandarmeriei și un comisar, urmăriți penal în dosarul 10 august 2018

Mihai Popescu ACTUALITATE Principal

După anunțul șoc că Adina Florea, propusă pentru funcția de procuror-șef al DNA de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar fi fost chemată, săptămâna viitoare, la Parchetul General, potrivit Antena 3, astăzi au fost chemați la audieri, în calitate de suspecți, Laurențiu Cazan și Cătălin Sindile, coordonatorii acțiunilor jandarmilor din ziua de 10 august 2018.

Adina Florea, potrivit surselor citate, va fi supusă testului poligraf dacă nu recunoaște că a sustras din Ministerul Public o copie după protocolului SRI-PÎCCJ din 2016, publicat de către Darius Vâlcov pe pagina sa de facebook. Pentru că OUG 6/2016 nu este încă abrogată de Parlament, sunt anchetați cei care au dezvăluit documentele care permiteau abuzurile, nu cei care le-au săvârșit, a comentat un cunoscut jurist.

Comandanții Jandarmeriei, puși sub acuzare în dosarul 10 august

Șefii Jandarmeriei la Parchetul General, ca suspecți, în dosarul "Represiunea din 10 august".

Publicată de Epoch Times Romania pe Vineri, 21 Septembrie 2018

Astăzi, într-un vacarm de nedescris, Cătălin Sindile și Laurențiu Cazan au intrat în sediul Parchetului General. Protestatarii au strigat Criminalule! La puşcărie! Acolo e locul tău!” în momentul în care şeful Jandarmeriei a ajuns la Parchet. Mălin Bot și Doru Mărieș au fost cei mai vocali.

Cătălin Sindile, suspect

“Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, mi s-au adus la cunostinta faptele – complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă”, a declarat Cătălin Sindile la ieşirea de la Parchet.

Sebastian Cucoș, pus sub învinuire

Am calitatea de suspect pentru infracţiunile pe care deja dumneavoastră le cunoaşteţi (…) Îmi asum toată acţiunea, pentru că a fost bazată pe lege, a declarat și Sebastian Cucoș, prim-adjunctul Jandarmeriei Române, pus și el sub învinuire în dosarul protestelor, pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne, a ieșit de la parchet. A fost pus și el sub învinuire în dosarul violențelor din timpul protestelor.

Procurorul general Augustin Lazăr a fost acuzat de social-democratul Claudiu Manda că face presiuni pentru punerea sub acuzare a conducerii Jandarmeriei în dosarul „10 august”. Potrivit șefului comisiei de supraveghere a SRI, Lazăr ar fi țipat la procurori să urgenteze dosarul jandarmilor.

Dosarele Mineriadelor și al Revoluției așteaptă de peste 20 de ani să fie finalizate de către procurorii din Parchetul General.

Cei patru, urmăriți penal

Ordinul de intervenţie pentru evacurea pieţei a fost emis cu încălcarea dispoziţiilor art. 19 din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice şi a art. 33, 34, 36 şi 37 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, se scrie într-un comunicat al Parchetului General.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
BOGDAN HOSSU: Salariul minim va crește cu 150 de lei de la 1 ianuarie 2019
Salariul minim trebuie să crească până în 2022 la 2500 de lei, potrivit programului de ...