Papa Francisc: O deschide totală pentru imigrație este irațională

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Papa Francisc a făcut apel la o abordare „prudentă” şi „bine gândită” în problema migraţiei, apreciind că o deschidere totală este lipsită de raţiune. Migranţii pot fi primiţi „în măsura în care este posibil,” a afirmat Suveranul Pontif marţi seara târziu, în avionul cu care se întorcea din turneul în ţările baltice, potrivit Agerpres.

La integrarea migranţilor trebuie luate în considerare problemele de spaţiu şi forţă de muncă, a spus Suveranul Pontif. Dar liderul catolic nu cred că o integrare masivă ar fi posibilă.

Pot fi deschise porţile în faţa migranţilor „în măsura în care aceştia pot fi integraţi – şi acest lucru este foarte important -, în măsura în care aceştia nu constituie o ameninţare la adresa identităţii noastre,” a spus capul Bisericii romano-catolice, care păstoreşte circa 1,3 miliarde de creştini. Deschiderea trebuie să fie „prudentă şi bine gândită”, a declarat Papa Francisc, el însuși fiul unor imigranți.

Suveranul Pontif a luat adesea în ultimii ani poziții în favoarea migrației. Chiar a vizitat tabere de refugiați din Grecia și a chemat imigranți la Vatican. El e cunoscut pentru conflictul public dintre Papa Francisc și Donald Trump pe tema gardului de la frontiera cu Mexicul. Dar, în același timp, liderul catolic a susținut și dreptul guvernul a de impune limite imigrației.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Președintele Parlamentului moldovean: De ce mai avem nevoie de președinție?
După ce președintele Republicii Moldova, pro-rusul Igor Dodon, a fost suspendat pentru a patra oară ...