37,5%, încasări mai mari în bugetele asigurărilor sociale

Mihai Popescu ECONOMIC Principal

În primele opt luni ale acestui an, veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 182,4 miliarde lei, reprezentând 19,3% din PIB, sunt cu 13,7% mai mari, în termeni nominali, față de aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce cheltuielile bugetului general consolidat sunt în sumă de 196,9 miliarde lei, cu 18% mai mari, se menționează în datele MFP.

„Se înregistrează creșteri față de anul precedent în cazul încasărilor din contribuțiile de asigurări (+37,5%) și din veniturile nefiscale (+19,8%). Începând cu luna februarie încasările din contribuțiile sociale au fost influențate pozitiv de condițiile legislative noi privind transferul contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, reglementate prin OUG nr. 79/2017”, au detaliat reprezentanții Finanțelor.

Asta în aceeaşi perioadă în care preşedintele Klaus Iohannis anunţa că nu mai sunt bani de pensii.

România rămâne în continuare cu cea mai mică rată a împrumuturilor din Europa, 36,7% din PIB, în condiţiile în care Italia a depăşit demult 120%.

În plus, aceștia susțin că se constantă o îmbunătățire a colectării veniturilor din TVA astfel, acestea au crescut cu 8,6% față de realizările aceleiași perioade din 2017, ajungând la o valoare de 37 de miliarde lei, pe primele opt luni ale anului în curs.

În aceeași perioadă, veniturile din accize au fost în sumă de 18,3 miliarde lei (1,9% din PIB), cu 8,9% mai mari comparativ cu perioada similară a anului precedent. De asemenea, încasările din impozite și taxe pe proprietate au crescut cu 5,8%, față de aceeași perioadă a anului 2017.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
SINAIA REGALĂ / Nobili, prinţi şi prinţese, la nunta lui Nicolae al României cu Alina Binder
În ciuda boicotului familiei regale, care a preferat să meargă la cimitirul eroilor români din ...