Un ofițer de armată, familist și creștin, favorit la președinția Braziliei

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Jair Bolsonaro, candidatul dreptei, a câștigat detașat primul tur al alegerilor prezidențiale din Brazilia. Fostul căpitan de armată, creștin convins, familist și extrem de dur cu infractorii, a fost votat de 46% dintre cei care au mers la urne, cu doar 4% sub pragul care i-ar fi permis să câștige din prima. Prin comparație, Fernando Haddad, candidatul stângii radicale care condus Brazilia între 2003 și 2016, a obținut doar 29% din sufragii.

Stânga a salvat săracii, dar a dus ţara în criză

Rezultatul marchează o turnură majoră în politica braziliană. Partidul Muncitorilor, din care au venit președinții Lula da Silva și Dilma Rousseff, a fost lăudat că a ridicat mulți oameni din sărăcie. Dar apoi, din cauza politicilor proaste, stângiștii au aruncat Brazilia, o țară din grupul BRICS, într-o criză fără precent care era să provoace un colaps total.

Campionatul Mondial de Fotbal din 2014 şi Olimpiada din 2016 au secat bugetele de lichidităţi

Pe lângă asta, Lula da Silva este în prezent în închisoare pentru corupție iar Dilma Rousseff a fost demisă de Parlament tot din cauza unor cazuri de corupție și că a mințit în legătură cu starea economică a țării înainte de alegerile precedente, ca să obțină un alt mandat. De asemenea, Campionatul Mondial de Fotbal din 2014 și Olimpiada din 2016 au mâncat zeci miliarde de dolari, arenele sunt acum mai mult ruine iar brazilienii nu s-au ales mai cu nimic. În plus, infracționalitatea este la cote înalte, inclusiv în metropola Rio de Janeiro, unde cartiere întregi sunt controlate total de carteluri și unde doar armata are curaj să intre.

Lula da Silva, blocat să mai candideze pe baza unei legi promovate de el

Lula da Silva a încercat din răsputeri să candideze, chiar și din pușcărie. A depus recurs după recurs, chiar și ONU a îndemnat oficialii de la Brazilia să-l lase să participe la cursa electorală. Dar candidatura fostului președinte a fost blocată chiar de o lege pe care chiar el a dat-o, care interzice oamenilor condamnați și la apel să aspire la posturi publice.

Un familist convins, acuzat de rasism şi xenofobie poate ajunge preşedinte

Pe acest fond a venit ascensiunea lui Jair Bolsonaro, un parlamentar foarte vocal împotriva corupției, infracționalității, dar și susținător fervent al valorilor creștine și a familiei tradiționale. După ani de zile de dezastru provocat de stânga, pentru foarte mulți brazilieni, fostul căpitan de armată a fost o schimbare binevenită. Oponenții săi au încercat să scoată în evidență declarațiile sale rasiste, misogine și xenofobe, dar Jair Bolsonaro nu le-a negat niciodată. Din contră, le-a recunoscut și le-a repetat fără probleme. Un stângist radical l-a înjunghiat în stomac pe politicianul de 63 de ani, care era să moară din cauză rănii, dar a scăpat. Susținătorii fostului ofițer probabil au considerat că pericolul ca Brazilia să fie condusă de cel supranumit Trump al Americii Latine este mai mic decât riscul unei reveniri a stângii radicale.

Turul 2, peste trei săptămâni

Noul președinte al Braziliei va fi decis peste trei săptămâni, când are loc turul 2. Sondajele de până acum sunt neconcludente, dar în ultima vreme cifrele încep să arate că o victorie a lui Jair Bolsonaro este din ce în ce mai probabilă.

 

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sah pe tabla justiţiei / Liviu Dragnea a dat în judecată instanţa supremă
Condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, de prima instanţă, Liviu ...