Thailanda: 10 ani de închisoare pentru grafitti pe un zid

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Doi turiști, unul din Marea Britanie și altul din Canada, au fost acuzați de vandalism pentru că au desenat grafitii cu un spray de vopsea pe un zid, într-un oraș din nordul Thailandei. Cei doi, un bărbat și o femeie, ambii de 23 de ani, au fost luați de poliție direct din pensiunea în care stăteau, în orașul Chiang Mai.

Şeful poliţiei locale spune că tinerii erau fie băuţi, fie drogaţi

Ei au fost surprinși pe camerele de supraveghere când vandalizau zidul  de cărămidă roșie. Când au văzut dovezile înregistrate, cei doi turiști și-au recunoscut vina. Șeful poliției din localitate, citat de Reuters, a spus că tinerii păreau băuți sau drogați atunci când au comis fapta.

Turiştii riscă amendă de 27.000 de euro

Turiștii nu au deocamdată un avocat și sunt amenințați cu o pedeapsă foarte grea, dacă vor fi găsiț vinovați:  până la 10 ani de închisoare, o amendă de până la 27.000 de euro sau ambele.  Zidul pe care au desenat cei doi era chiar parte dintr-o clădire monument istoric.  Șeful poliției din Chiang Mai a spus ironic că “oamenii care merg într-un loc ar trebui să știe să nu lase grafitti.”

În Bagkok există o armată de artişti stradali

În Europa și în Statele Unite, este ilegal să faci grafitti pe un perete au pe o clădire, dar în Thailanda, statutul juridic nu este clar iar autoritățile gestionează situația diferit, de la caz la caz. De exemplu, în capitala Bangkok există o mare comunitate de artiști stradali care fac desene complexe pe clădiri, deoarece au timp și nu trebuie să se teamă că vor fi arestați.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
UE: Acordul de Brexit este 90% gata dar problema graniței cu Irlanda ar putea distruge tot
Francezul Michel Barnier, care conduce echipa de negocieri a Uniunii Europene, a anunțat că acordul ...