Ambasadorul SUA din Polonia vrea eliminarea vizelor pentru polonezi

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Georgette Mosbacher, ambasadorul american la Varșovia, este de părere că Statele Unite nu ar trebui să ceară viză polonezilor și că este absolut necesar ca aceste documente să nu mai fie necesare. Ambasadorul trimis de Donald Trump, care și-a început mandatul luna trecută, a spus că din eliminarea vizelor pentru polonezi va face o prioritate a mandatului său, a scris Radio Polonia. “Polonezii merită să meargă în America fără viză” a adăugat Georgette Mosbacher, o femeie de afaceri de succes, membru al Partidului Republican de zeci de ani și o prietenă apropiată a lui Donald Trump.

„În maximum 18 luni, polonezii pot călători fără vize în SUA”

Polonezii ar putea să călătorească fără viză peste ocean în cel mult 18 luni, crede ambasadorul american la Varșovia. Asta înseamnă că rata de refuz a vizelor trebuie să scadă sub pragul de 3% impus de legislația americană. Anul trecut, consulatele din Varșovia și Cracovia au respins 5,9% dintre cereri, iar în 2016 a fost înregistrat minimul istoric de 5,37%.

Donald Trump nu-şi ascunde simpatiile pentru polonezi

Relația dintre Polonia și Statele Unite a devenit deosebit de caldă de când Donald Trump a ajuns la Casa Albă. Anul trecut, președintele american a mers la summit-ul NATO de la Varșovia și a ținut un discurs pentru curajul, eroismul și greutățile îndurare de poporul polonez în ultima sută de ani, fără să uite rolul crucial avut de imigranții polonezi în Războiul de Independență al SUA și în Războiul Civil. De asemenea, tot la Varșovia, Donald Trump a fost și la summit-ul Inițiativei Celor Trei Mări, care a intrat informal sub aripa americanilor.

Anul acesta, în ultima zi al celui de-a treilea summit al Inițiativei Celor Trei Mări, ținut la București, Donald Trump l-a primit la Casa Albă pe Andrzej Duda, omologul său polonez. Președintele american a spus atunci: “Iubesc prietenia noastră cu Polonia. Iubesc prietenia noastră cu Polonia.” De asemenea, liderul american a anunțat că Statele Unite iau în considerare la modul serios construirea unei baze militare americane permanente pe teritoriul Poloniei, o veche dorință a Varșoviei.

Preşedintele Poloniei l-a „asmuţit” pe Trump cu 2 miliarde de dolari pentru construcţia noii baze militare

Andrzej Duda a reușit să-l atingă pe Donald Trump în punctele lui sensibile, adică orgoliu și portofel. Liderul polonez a spus că țara sa este dispusă să aloce două miliarde de dolari pentru construcția bazei și să-i dea numele “Fort Trump”.

Actualul ambasador american în România, Hans Klemm, este pe picior de plecare. Înlocuitorul său, Adrian Zuckerman, va fi un avocat newyorkez specializat în imobiliare. El estenăscut la București și vorbește fluent română. E nominalizat oficial din vară și acum trebuie să parcurgă pașii birocratici necesari până când să vină la post.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
GRAAL-ul neomarxistilor / Cinci învăţături capitale, moştenite de la Karl Marx
Karl Marx a fost extrem de onest în Manifestul Partidului Comunist în legătură cu lucrurile ...