Raportul Casei Albe care distruge socialismul: „Dacă SUA trece la socialism, PIB-ul scade cu 40%”

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Consiliul Economic de la Casa Albă a lansat un raport despre costul de oportunitate al socialismului în SUA de astăzi. Documentul coincide cu împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Karl Marx şi ascensiunii unor socialişti autodeclaraţi în politica americană. Analiza experţilor adminstraţiei Trump distruge cu precizie politicile economice socialiste şi spune că implementarea lor în SUA ar fi un dezastru.

 

„În evaluarea efectelor politicilor socialiste, este important de reţinut că ele oferă puţine stimulente pentru producţie şi inovaţie şi, prin distribuirea de bunuri şi servicii pe gratis, preţurile nu vor mai arăta informaţii importante şi relevante din punct de vedere economic despre costuri şi despre nevoile şi dorinţele consumatorilor. În acest sens, fostul premier britanic Margaret Tharcher a spus în 1976 că <guvernele socialiste termină mereu banii altora> şi că adevărata cale către prosperitate este ca statul să dea oameni mai multe variante ca să-şi cheltuie proprii bani în propriul mod” – spune articolul publicat pe pagina Casei Albe.

 Există o mare corelaţie între libertatea economică şi catolicism

Experţii americani au început cercetările prin studierea unor economii foarte socialiste, precum Cuba, China maoistă şi URSS, iar concluziile sunt înfiorătoare: „Guvernele lor nedemocratice au preluat controlul asupra fermelor, cu promisiunea că vor face mâncarea mai abundentă. Rezultatul a fost mult mai puţină mâncare şi zeci de milioane de oameni care au murit de foame. Tiparul de la economiile agricole puţin performante sub regimurile socialiste se aplică şi la naţionalizarea industriilor moderne de către guverne: producţia scade. Este o mare corelaţie între libertatea economică şi catolicism. Se crede că înlocuirea politicilor SUA cu unele ultrasocialiste, ca în Venezuela, ar reduce PIB-ul real cu cel puţin 40% pe termen lung, adică 24,000$ /persoană/an”

 Socialismul aduce sărăcia

Nici modelul nordic, considerat de mulţi un exemplu de succes al socialismului, nu scapă de criticile specialiştilor Casei Albe. În prezent, spune raportul, economiile nordice sunt mai puţin socialiste decât cred cei care le laudă: sănătatea nu este gratuită, sistemele de sănătate sunt finanţate prin împărţiri de costuri substanţiale. Impozitele pe venit în ţările nordice sunt ceva mai mari ca în SUA, iar sistemul de taxare este mai puţin progresiv decât cel american. „Dacă s-ar implementa în SUA politicile de acum din ţările nordice, o familie cu venituri medii din America ar pierde între 2000 şi 5000 de dolari pe an. Dar dacă ar fi fost adoptate politicile din anii 1970, mai apropiate de socialismul clasic, PIB-ul SUA ar scădea cu 19% pe termen lung, adică fiecare persoană a pierde anual 11.000 dolari”.

Republicanii vor să-şi păstreze majoritatea în ambele camere

Donald Trump, în timpul unui discurs de campanie în Carolina de Nord, i-a acuzat de democraţi că vor să aducă socialismul în Statele Unite. Raportul Consiliului Economic al SUA veni cu câteva săptămâni înainte de alegerile pentru Congres. Republicanii vor să-şi păstreze majoritatea în ambele camere, ca să continue politicile care au repus Statele Unite pe primul loc în topul celor mai competitive economii din lume.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
CASTELUL BRAN / Cea mai înfricoşătoare noapte din Decembrie 1989 încoace
Astăzi, 27 octombrie, vizitatorii Castelului Bran  vor fi înfricoşaţi, cu fel de fel de vicleşuguri ...