Cum a ajuns valiza la Rise Project?

Marius Ghilezan OPINIE Principal

Agenda media de la sfârşitul săptămânii trecute a fost ocupată de informaţia, potrivit căreia, un ţăran, altul decât urmaşul lui Ilie Moromete, a dus valiza cu hard-ul, tableta şi documentele Tel Drum în redacţia Rise Project.

Dacă era un ţăran autentic, chema un fiu să vadă ce sunt fierătaniile acelea, la ce folosesc sau le dădea la băieţii de pe stradă care strigă – zi lumină – “fiare, cumpărăm fiare.”

Reporterul Ana Poenariu de la Rise Project a declarat că ea şi colegii săi au primit un telefon de la un sătean, care le-ar fi povestit că se află în posesia unei valize pline cu documente despre Tel Drum.

Nu a crezut-o nimeni din media.

A rămas loc de speculaţii.

Unii jurnalişti au susţinut că valiza ar fi fost dusă de Nicolae Bădălău şi de fostul prefect din Teleorman în curtea săteanului pentru a crea un subiect înaintea CEx PSD de luni.

Surse bine informate au dezvăluit pentru Capital.ro că scenariul VALIZA este de fapt un răspuns la episodul Protocolul secret încheiat de Parchetul General şi  SRI.

Realitatea TV, postul de televiziune care-l dădea pe Florian Coldea drept consilierul special al lui Liviu Dragnea, până de curând, s-a grăbit să anunţe că fostul director al SRI ar fi dat drumul la documente în presă. La “Jocuri de putere” a fost festin, semn că ţăranul e mai apropiat de Pădure, decât de pământ.

Cert este că după trei zile arzătoare nu s-au scos decât un mail al fiului lui Dragnea pentru o factură, o fotografie a liderului PSD din Brazilia şi cam atât.

Pe vremea când făceam noi presă de calitate, o redacţie întreagă ar fi stat pe documente o noapte întreagă. Dar se pare că presa de butoane se conduce după alte raţiuni, decât al nevoii publice de a fi informată în secunda imediat următoare.

Mai mult ca sigur că scandalul valiza nu e decât o cacialma, ca multe altele, în care apar nişte e-mailuri.  Nu e clar cine poate avea acces la servere?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Simina Mezincescu – 90 de ani
În anii 1990 Simina Mezincescu era negociator al Casei Regale cu autorităţile post-comuniste de la ...