Încasările SUA din vânzări de arme în 2018: 192,3 miliarde de dolari. Cu 17% mai mult decât în 2017

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Companiile americane au înregistrat în anul fiscal 2018 (30 sept 2017-1 oct 2018) încasări din vânzări de arme de 192,3 miliarde de dolari, cu 17% mai mult decât în 2017.

Guvern-la guvern, cele mai profitabile

Cea mai mare creștere a fost la capitolul “foreign military sales,” adică vânzările făcute de guvernul SUA direct altor guverne. Aceste tranzacții au avut o valoare totală de 55,66 de miliarde de dolari, cu 33% mai mult decât în 2017, când s-au înregistrat contracte de doar 41,93 de miliarde de dolari.

Trump, mare lobby-st pentru industria americană de aremament

Acum, în premieră, a fost publicată și valoarea vânzărilor comerciale directe, adică armele cumpărate de guverne străine direct de la companii americane. Aici a fost și grosul vânzărilor – 136,6 miliarde de dolari, cu 6,6% mai mult decât în 2017. Perioada aceasta este foarte bună pentru firmele americane din domeniul apărării. A coincis cu primul an al lui Donald Trump la Casa Albă. Președintele a spus încă de la început că va face din vânzările de armament în străinătate unul dintre pilonii programului său de guvernare, în ton cu deviza “securitate economică este securitate națională”, a scris portalul Defence News.

În primăvară, administrația Trump a anunțat noi reguli pentru vânzările de arme, care să facă tranzacțiile mai rapide și mai simple. Mai precis, unele tipuri de arme și drone neînarmate vor putea fi vândute de firme direct altor state, fără să treacă prin birocrația guvernamentală de la Washington.

SUA sunt pe primul loc în topul exportatorilor de echipament militar

Totuși, meritele nu pot fi acorde numai actualei administrații. Vânzările de arme au crescut constant în ultimii 3 ani. Statele Unite se află în continuare pe primul loc în topul exportatorilor de echipament militar.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un colonel austriac, care a spionat peste 20 de ani pentru Rusia, riscă DOI ANI de închisoare
Un uriaș scandal de spionaj riscă să dea peste relațiile dintre Rusia și Austria, extrem ...