Turiștii români, de două ori mai numeroși în Basarabia decât cei ruși

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

Republica Moldova a devine din ce în ce mai atractivă pentru turiștii străini, o arată datele institutului de statistică de la Chișinău. În perioada ianuarie-septembrie, pe teritoriul moldovean au venit 277.000 de vizitatori din străinătate. Numărul este cu 20% mai mare decât cel din aceeași perioadă a anului 2017.

Din numărul total de turişti sosiţi în Republica Moldova, 18,4% au fost din România, urmați de cei din Austria (9,7%), Germania și Federaţia Rusă (câte 9,1%), Ucraina (6,8%), Polonia (6,3%), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (3,2%), Olanda (3,0%), China (2,9%), Italia (2,8%), Japonia (2,4%), Letonia (2,3%), Finlanda și Statele Unite ale Americii (câte 2,1%), Turcia (1,9%), Belarus, Israel și Bulgaria (câte 1,3%), Elveția, Franța și Estonia (câte 1,2%), Slovenia și Belgia (câte 0,9%), a scris portalul InfoPrut.

În același timp, un număr mai mare de basarabeni a mers în concediu peste hotare. Prin intermediul agenţiilor de turism şi tour-operatorilor în ianuarie-septembrie au plecat în afară 233.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, cu 22,4% mai mult față de perioada similară din anul 2017. În proporție covârșitoare, Turcia a fost destinația favorite a moldovenilor. Aproape 40% dintre turiști au ales să-și facă vacanța pe tărăm turcesc. România este abia pe locul 3, reușit să atragă 9,7% din numărul turiștilor basarabeni. Bulgaria este pe doi, cu 25,6%, iar restul sunt Grecia (8,2%), Egipt (6,9%), Ucraina (3,4%), Spania și Muntenegro (câte 0,9%), Italia (0,7%), Republica Cehă și Ungaria (câte 0,5%).

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Laufer îl acuză pe Iohannis de antisemitism
Ilan Laufer a lansat, marți seara, de la sediul PSD, atacuri dure la adresa preşedintelui ...