Tony Blair: Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru alt referendum

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru un al doilea referendum pe tema Brexit, deoarece probabil Parlamentul de la Londra nu va aproba acordul negociat de prim-ministrul Theresa May, a declarat fostul premier laburist, Tony Blair. Acesta consideră că cetăţenii ar trebui să ia decizia finală, dacă Parlamentul va respinge acordul pentru Brexit negociat de Theresa May şi reprezentanţii Marii Britanii, a scris Mediafax.

Juncker spune că va fi o renegociere pentru Brexit

„Ştim care sunt opţiunile pentru Brexit. Parlamentul va trebui să se decidă asupra uneia dintre ele. Dacă Parlamentul nu poate decide, ar trebui să întrebe din nou cetăţenii”, a spus Tony Blair într-un mesaj adresat liderilor celorlalte 27 de state din UE. În același timp, fostul șef al guvernului de la Londra a îndemnat oficialii de la Bruxelles să demareze reforme, care să convingă Marea Britanie să se întoarcă și să reducă îngrijorările celor care au votat pentru Brexit.

Parlamentul Marii Britanii va vota dacă aprobă sau nu acordul dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, pe tema Brexit, până la data de 21 ianuarie. Premierul Theresa May a spus în cadrul summitului european de joi de la Bruxelles că are probleme legislativul, dar ceilalți lideri nu au fost prea interesați.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis Marii Britanii că trebuie să exprime clar ceea ce îşi doreşte în ceea ce priveşte acordul pentru Brexit, dar că nu va exista o renegociere. Șeful executivului european a spus că

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Klaus Iohannis a scos de sub veston dublul limbaj de iarnă
Aflat la Consiliul European, predintele Klaus Iohannis i-a asigurat pe partenerii europeni că România este ...