Atacatorul de la Strasbourg a fost omorât de poliție

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Chérif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, autorul atacului terorist de marți seară de la Strasbourg, soldat cu 3 morți și 11 răniți, a fost împușcat și ucis joi seară de către poliția din Strasbourg. Bărbatul a fost văzut de o patrulă pe o stradă din cartierul Neudorf al metropolei de pe malul Rinului. Teroristul a deschis focul asupra oamenilor legii iar aceștia au răspuns și l-au neutralizat.

Potrivit ministrului francez de Interne, Christophe Castaner, a transmis că tânărul musulman, născut chiar în cartierul din Strasbourg unde și-a găsit sfârșitul, nu făcea parte din nicio rețea și că nici nu a avut complici.

”De la bun început, ancheta s-a îndreptat către cartierul de origine” şi ”totul ne făcea să credem” că Chekatt nu a mai ieşit de acolo după ce a comis atentatul asupra Târgului de Crăciun, amplasat în centrul Strasbourgului, a explicat ministrul francez, citat de Agerpres.

Fără a da detalii, Christophe Castaner a menţionat că autorităţile au primit o informaţie din Neudorf care a făcut ca poliţia să desfăşoare în acest cartier un dispozitiv care a inclus un elicopter şi patrule precum cea care l-a reperat pe Cherif Chekatt joi seara, la ora locală 21:00.

Statul islamic revendică atacul

Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacul și a transmis prin intermediul agenției sale de presă că agresorul de 29 de ani era membru. Totuși,  nu a fost adusă nicio dovadă în acest sens. Afirmația ISIS nu poate fi confirmată iar gruparea revendică adesea atentate în care nu a fost implicată, doar ca să se facă mai temută.

Ministrul de Interne al Franței nu a dorit să comenteze revendicarea atacului de către gruparea teroristă Stat Islamic. Oficialul a menţionat doar că, deşi această organizaţie este slăbită în Siria şi Irak, Franţa continuă să se afle sub ameninţarea atentatelor, a scris Agerpres.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Tony Blair: Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru alt referendum
Marea Britanie şi Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru un al doilea referendum ...