Rusia vrea să restricționeze muzica rap și consumul de alcool

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

La o întâlnire cu responsabili din domeniul culturii, președintele rus Vladimir Putin a declarat că muzica rap trebuie „controlată” și „canalizată”, pentru că nu poate fi oprită. Potrivit mediilor rusești, Putin a susținut că muzica rap s-ar baza pe trei elemente: sex, droguri și protest, iar elementul legat de de droguri este cel mai periculos pentru că ar duce la „degradarea națiunii”. În Rusia au fost anulate recent mai multe concerte ale unor artiști populari, dar sâmbătă, președintele Putin atras atenția că este o strategie contraproductivă: interdicția le mărește numai popularitatea, a notat Europa Liberă.

Autoritățile de la Moscova vor să crească vârsta legală de la care este permis alcoolul la 21 de ani

În paralel Rusia a declanşat o intensă campanie împotriva alcoolismului. Vârsta legală de la care va fi permis consumul de alcool va creşte de la 18 la 21 de ani. Potrivit agenţiei de presă Interfax, Ministerul Sănătăţii pregăteşte un proiect de lege care va intra în vigoare de la începutul anului viitor.

Autorităţile de la Moscova vor să îmbunătăţească radical starea de sănătate a populaţiei până în 2024. Abuzul de băuturi îi afectează în special pe tineri, chiar dacă între 2009 şi 2016 a scăzut drastic consumul de alcool. Moscova a introdus preţuri minime la alcool, a interzis reclama la băuturi şi a adoptat restricţii la vânzările de produse care conţin alcool, a transmis TVR.

La nivel global, 3 milioane de oameni mor anual din cauza consumului de alcool. Europenii sunt pe primul loc în topul băutorilor.

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
România a deschis un consulat la Manchester, pentru românii din nordul Angliei
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a fost inaugurat Consulatul General al României la Manchester, ...