Coroana, șah la Cotroceni: “Românii sunt mândri şi hotărâţi să ducă Preşedinţia UE până la capăt şi cu succes, oricât de dificil ar fi!”

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC Principal

Klaus Iohannis a acuzat constant Guvernul că nu este pregătit să asume responsabilitățile președinției rotative a Uniunii Europene, pe care România o va prelua de la 1 ianuarie 2019. Criticile venite de la Cotroceni au răsunat atât de tare peste graniță încât premierul Finlandei, stat căreia România îi va preda ștafeta europeană, s-a arătat dispus să facă rocada cu țara noastră și să preia președinția de la 1 ianuarie 2019.

Cum l-a trimis Viorica Dăncilă, constituțional, la plimbare pe președinte?

Apoi, când a văzut că Jean-Claude Juncker întâmpină premierul României cu “Dragă Viorica” și că vorbește cu mare speranță și încredere despre primul mandat al țării noastre în fruntea UE, Klaus Iohannis a încercat să dreagă busuiocul. A spus că nu a fost vorba de critici, ci de încurajări, probabil cum dădea elevilor de la clasă câte un 2 “de stimulent,” pentru a învăța mai bine. În esență, președintele României a schimbat tonul doar după ce a primit semnalele corespunzătoare de la Bruxelles.

Custodele Coroanei a vorbit în fața ambasadorilor despre mandatul României la președinția UE care va fi fermitate, mândrie și onoare

O atitudine diametral opusă față de cea a șefului de la Cotroceni s-a putut observa aseară în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta. În fața a zeci de ambasadori străini, inclusiv a reprezentanților țărilor partenere – SUA, Franța și Marea Britanie – Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a vorbit despre viitorul mandat românesc la președinția UE care va fi cu fermitate, mândrie și încredere. Războiul româno-român pare că nu are un front deschis la palatul din Parcul Regele Mihai (Herăstrău, cum îi va rămâne numele colocvial).

“Oricât de grea şi dificilă ar putea fi preşedinţia, vreau să subliniez două elemente importante. În primul rând, că românii sunt mândri şi hotărâţi să ducă Preşedinţia UE până la capăt şi cu succes, oricât de dificil ar fi acest lucru. Aceasta nu este doar o chestiune de mândrie naţională, ci o chestiune de necesitate. În al doilea rând, sunt încrezătoare că angajamentul nostru faţă de Uniunea Europeană rămâne la fel de constant şi de ferm ca întotdeauna. NATO şi UE sunt pilonii principali de securitate şi prosperitate” a transmis Șefa Casei Regale ambasadorilor străini, într-o engleză perfectă cu accent de Buckingham.

Fiica cea mare a Regelui Mihai a atins, voalat, și subiectul criticilor venite de la Bruxelles, dar fără să arate că susține altă tabără decât cea a Țării.

“Există multe domenii în care UE cere în mod just progres sau îmbunătăţiri în administraţia românească, în managementul economic şi chiar în viaţa politică. Vor exista multe dezacorduri cu privire la acestea, fără îndoială. Dar nu trebuie să existe nicio îndoială că România intenţionează să-şi îndeplinească pe deplin responsabilităţile”a spus Majestatea Sa Margareta, iar cei din sală cu siguranță au avut urechi să audă mesajul.

Într-o țară măcinată de conflicte și parcă mai divizată ca oricând, Șefa Casei Regale a afirmat că rolul Coroanei este de aduce românii împreună, indiferent unde s-ar afla în lume.

Majestatea Sa Margareta vede altfel diaspora

“Consider că este una dintre obligaţiile mele esenţiale de a consolida aceste legături naţionale, dar şi de a consolida legăturile noastre cu milioanele de români care lucrează şi trăiesc în străinătate. Ei aduc o contribuţie României într-un mod diferit decât cei din interiorul ţării, dar contribuţia lor trebuie apreciată şi canalizată mai bine decât în prezent, aşa cum am constatat la întâlnirile mele recente cu comunităţi româneşti din Croaţia, Spania, Portugalia, Franţa şi Regatul Unit. Când tatăl meu a murit, m-am angajat să-i continui munca pentru a spori prosperitatea, stabilitatea şi poziţia internaţională a României” –  a declarat Custodele Coroanei, potrivit Agerpres.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ministrul polonez de Externe: Franța este omul bolnav al Europei
Ministrul de Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, crede că Franța are probleme interne serioase, care ...