Germania vrea să recruteze români, polonezi și italieni pentru armată

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Germania vrea să umple golurile din armată cu recruți luați din alte state europene, a anunțat inspectorul general al Forțelor Armate, generalul Eberhard Zorn, pentru un cotidian local. Acesta a spus că aceste vremuri, când lipsește personal calificat, Germania trebuie să se uite oriunde. Cei mai căutați ar urma să fie doctorii și specialiștii IT. Țările vizate ar fi România, Polonia și Italia, a scris și Der Spiegel, care citează documente interne ale Ministerului Apărării de la Berlin.

Germania vrea să-şi facă propria Legiune Străină

Circa 255.000 de polonezi, 185.000 de italieni și 155.000 de români cu vârste între 18 și 40 de ani trăiesc în Germania. Dacă o zecime dintre ei ar fi interesați să se alăture Bundeswehr, asta s-ar putea traduce prin 50.000 de recruți noi. Nu este clar deocamdată dacă s-ar alătura unor unități germane sau dacă ar forma regimente separate, pe modelul Legiunii Străine Franceze, a notat Reuters.

Ministerul Apării de la Berlin ar vrea vorbitori de limbă germană

Ministerul Apărării de la Berlin ar vrea să se limiteze la recrutarea celor care stau în Germania de mai mulți ani și care vorbesc fluent germană. Asemenea restricții ar minimiza îngrijorările celorlalte state din UE, care se tem că cei mai buni soldați ai lor ar putea fi “furați” de Germania prin salarii mai mari.

Germania se luptă cu guvernele din Europa de Est

Potrivit generalului Zorn, Berlinul a vorbit deja cu mai multe state europene despre acest plan, dar răspunsurile au fost amestecate. Cele mai reticente țări au fost cele din Europa de Est, deoarece acestea sunt îngrijorate de impactul asupra propriilor campanii de recrutări. Ministrul polonez de Externe, Jacek Czaputowicz, a spus pentru Der Spiegel că serviciul militar este strâns legat de naționalitate.

1,2% din PIB pentru armată

La ora actuală, Armata Germană are 182.000 de soldați, a anunțat ministrul Apărării, Ursula von der Leyen, potrivit BBC. Efectivele ar urma să crească cu 20.000 în următorii șapte ani. În prezent, din forța militară a Germaniei a rămas mai mult renumele. În realitate, Bundeswehr-ul este un dezastru. Niciun submarin și niciun avion mare de transport nu era disponibil pentru misiuni, la finalul anului trecut. Dintre cele 97 de tancuri, avioane de vânătoare și elicoptere noi, livrate anul trecut, doar o treime erau gata de luptă, potrivit unui raport al Die Ziet din octombrie 2018. De asemenea, noile fregate ale Marinei, proiectate și construite cu costuri foarte mari, au fost respinse de Minister deoarece nu stăteau drept în apă. La toate acestea se adaugă cota de doar 1,2% din PIB pentru Apărăre, cu mult sub normele NATO de 2%.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Eurobarometru: 58% dintre români cred că vocea lor nu contează în UE
Peste jumătate dintre români, mai precis 58%, cred că vocea lor nu contează în Uniunea ...