Ungaria cumpără zeci tancuri de ultimă generație din Germania

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Ungaria va cumpăra 44 de tancuri de ultimă generație Leopard 2 A7+ și 24 de autotunuri extrem de performante PzH 2000 din Germania. Ministerul ungar al Apărării a semnat un contract cu gigantul industrial Krauss-Maffei-Wegmann, producătorul acestor temute arme de lupte. Budapesta va mai cumpăra și 12 Leopard 2 A4 folosite, care vor fi folosite pentru antrenament. Contractul are o valoare de peste 500 de milioane de dolari. Primele vehicule vor fi livrate, cel mai devreme, în 2020, a notat cunoscutul jurnal Jane’s, specializat pe domeniul militar.

Ungurii nu au autotunuri de niciun fel

În prezent, Ungaria are 34 de tancuri în serviciu activ, T-72M și T-72M1 de producție sovietică. Alte 130 de T-72 sunt în rezervă. Acestea vor fi înlocuite de noile tancuri germane. Militarii maghiari nu au la dispoziție, la ora actuală, autotunuri de niciun fel, așa că viitoarele PzH 2000 vor fi ceva complet nou.

Unul dintre cele mai bune tancuri din lume

Leopard 2 este considerat unul dintre cele mai bune tancuri din lume, dacă nu chiar cel mai bun. Are o combinație foarte bună de protecție, mobilitate și putere de foc. Armamentul principal este un tun cu țeavă lisă de 120 mm, extrem de puternic și capabil să tragă muniție de ultimă generație. Varianta A7+, cea mai nouă, are protecție sporită pentru echipaj, grație blindajului modular. De asemenea, are o mare rezistență la explozibili, mine și lansatoare de rachete, ceea ce îl face potrivit inclusiv pentru luptele urbane, mai mereu un punct slab al tancurilor. Motorul de 1500 de cai-putere poate duce Leopard 2 A7+ până la o viteză maximă de 72 de kilometri pe oră, deși vehiculul are 67 de tone! Modelul a fost prezentat prima dată în 2010.

3 proiectile în 9 secunde

PzH 2000, sau pe numele complet Panzerhaubitze 2000, este cea mai avansată piesă de artilerie din lume. Tunul principal de 155 mm are o rază de acțiune de 30-40 de kilometri cu muniție NATO standard, și peste 50 de kilometri cu muniție specială, cu rază lungă. Sistemul automat de reîncărcare permite o rată de tragere foarte mare: 3 proiectile în 9 secunde, 10 în 56 de secunde, sau 10-13 proiectile de minut la foc continuu. În magaziile de muniție interne cu 60 de proiectile. Probabil cel mai impresionant este modul de tragere care permite lovirea simultană cu 5 proiectile a unei ținte aflate la cel puțin 17 kilometri distanță. Fiecare proiectil este tras cu altă viteză și la alt unghi astfel încât toate 5 să ajungă la destinație în același timp.

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
SECTORUL 4 / Cea mai mare parcare din România are cel mai mic preţ: 1 leu, pentru 2 ore
În sectorul 4 s-a construit cea mai mare parcare din România de 750 de locuri. ...