SECTORUL 4 / Cea mai mare parcare din România are cel mai mic preţ: 1 leu, pentru 2 ore

Dragoș Nelersa ACTUALITATE ECONOMIC Principal

În sectorul 4 s-a construit cea mai mare parcare din România de 750 de locuri. În ciuda proceselor intentate de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Eco Civica şi a plângerilor penale înaintate la DNA de Nicuşor Dan, astăzi este funcţională. Dacă înainte spaţiul avea numai bălării, acum are şi arbori.

Acuzaţiile formulate de organizaţiile pregătite să atace orice iniţiativă de dezvoltare locală se referă la faptul că zona ar fi fost din domeniul public destinat spaţiilor verzi. Instanţele de judecată vor stabili cine se face vinovat de încălcările legilor, cu toate că Primăria sectorului 4 a primit terenul de la Primăria Bucureştiului în categoria celor de tip V1 A, „ale căror funcţiuni admise sunt, între altele, inclusiv amenajările de parcaje”.

Ieri, în Consiliul local al sectorului 4, primarul Daniel Băluţă a supus votului noul regulament de aplicare a tarifelor pentru ocuparea locurilor de parcare publice, pe termen scurt, sau în sistem de abonament.  În caz contrar, se vor bloca roţile maşinilor.

Cetăţenii au cerut mai multă rigoare în mobilitatea urbană

”Măsura este una de prevenție, în sensul că nu ne dorim să fim hingherii șoferilor. Prima dată, când se blochează roata, deblocarea este gratuită și i se oferă conducătorului auto informații cu privire la noul regulament de parcări publice și prevederile în domeniul parcărilor de reședință, apoi tarifele vor fi progresive”, a declarat Ioan Gâf-Deac, City Manager în cadrul Primăriei Sectorului 4.

”În acest an, prin serviciul call center al Primăriei Sectorului 4, apelabil la 021.9441, cele mai multe sesizări primite de la cetățeni au vizat ocuparea abuzivă a parcărilor de reședință. O dată cu noile reglementări, o mare parte din aceste probleme se vor rezolva. Cât de curând va deveni operațională și activitatea de blocare a roților, iar ulterior, cel mai probabil din primăvara anului viitor, locuitorii Sectorului 4 vor avea posibilitatea să solicite Direcției de Mobilitate Urbană, montarea unor sisteme electronice de blocare a locurilor de parcare”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Potrivit City Managerului, Sectorul 4 este primul și singurul, în acest moment, care are parcări de utilitate publică, realizate prin investiții proprii, atât pe bulevardele pe care le-am preluat în administrare, de la Primăria Capitalei, cât și în diferite zone, ca obiective de sine stătătoare. Pentru toate aceste parcări, ieri, 27 decembrie 2018, s-a aprobat în consiliul Local Regulamentul și tarifele aferente, astfel încât, din ianuarie, să poată fi administrate și taxate toate aceste parcări.

Primăria sectorului 4 are o platformă online de rezervare a parcărilor (vezi foto).

Loading...
loading...

4 Comments

  1. Unde e situata parcarea?

    1. lângă Palatul Copiilor

  2. Buna. M-am saturat de dezinformare ! ,,Cea mai mare parcare din Romania ?,, Si cea din Timisoara de 910 de locuri, nu e la noi in tara?

    http://iuliusmall.com/timisoara/parcarea-supraetajata-cu-910-locuri-din-ansamblul-openville-timisoara-se-va-deschide-vineri-20-aprilie-2018/

    1. la vremea terminării parcării din Bucureşti nu apăruse cea din Timişoara. Bine că se face. Nu e important a cui e mai mare…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
La moartea lui Amos Oz sau despre cum triştii istoriei caută ţapi ispăşitori
Scriitorul israelian Amos Oz a fost răpus de un cancer galopant. A murit la vârsta ...