Cine este Călin Nistor, noul şef al DNA?

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

 

După anunţul făcut de Anca Jurma că nu mai doreşte să i se prelungească interimatul de la conducerea DNA, a apărut informaţia în spaţiul public că viitorul şef va fi Călin Nistor, cu o experienţă de 23 de ani în magistratură.

Călin Nistor a fost mulţi ani adjunct al şefei DNA, fiind adus la centru de Daniel Morar, fostul şef al Parchetului Naţional Anticorupţie. A lucrat 45 de dosare, timp de şapte ani, fără a avea nicio achitare.

Fostul şef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut recent și anchetarea sa alături de Mihaiela Iorga Moraru, procuroare pe care Călin Nistor a sprijinit-o.

În ultimii ani, Călin Nistor s-a distanţat de conducerea autoritară a Laurei Codruţa Kovesi.

Recent, Călin Nistor vorbea despre achitările din instanță. În august 2018, când a fost stabilit un grup de lucru în DNA, în contextul achitărilor pe bandă rulantă, Călin Nistor spunea că ”Pentru procurori, cel mai mare rebut profesional este o achitare. Când trimiţi în judecată o persoană, trebuie să te asiguri că ai toate probele care să justifice legalitatea şi temeinicia trimiterii în judecată. Achitările pot fi clasificate pe două categorii: imputabile pentru procuror, care sunt cele mai grave şi neimputabile,” scrie ediţia online a Antenei 3.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cărţilă din Vrancea, personaj nominalizat la Gala Premiilor AFCN
Proiectul „c@rte în sate,”  iniţiat de jurnalista Silvia Vrânceanu Nichita de la “Ziarul de Vrancea, ...