România va primi imigranți, refuzaţi de premierul Maltei, Joseph Muscat

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

România este unul dintre cele 8 state din UE care au fost de acord că primească 49 de oameni, imigranți ilegali, salvați de un ONG din Marea Mediterană și debarcați în Malta. Migranții au stat săptămâni bune pe două vase ancorate în largul coastelor malteze, pe când autoritățile din cea mai mică țară a UE au reușit să ajungă la un acord care permite relocarea lor în alte state europene.

Muscatul de la Valetta susţine că e depăşit de situaţie

Premierul Maltei, socialistul Joseph Muscat, a spus că țara sa a trebuit din nou să-și asume responsabilități care îi depășesc mijloacele și competențele. Șeful executivului de la Valetta a mai transmis că Malta a primit imigranții deși nu avea nicio obligație, deoarece ei fuseseră salvați în afara zonei malteze de responsabilitate și că existau alte porturi mai aproape.

Nu este clar deocamdată câți refugiați va primi România ca urmare a acestei înțelegeri. Celelalte țări sunt Franța, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda și Portugalia. Oficialii italieni au refuzat acostarea celor două nave cu imigranți pe teritoriul țării iar ONG-iștii care salvaseră cei 49 de oameni au refuzat să-i predea pazei de coastă a Libiei, țara de unde plecaseră ca să ajungă în Europa.

Luna trecută, 50 de sudanezi, sirieni, eritreeni, cazaţi la Timişoara

Cele opt țări vor primi și alți 131 de imigranți salvați cu alte ocazii de Malta. Luna trecută, 50 refugiați sudanezi, sirieni și eritreeni evacuati din Libia, au ajuns în România și au fost cazați la un centru de tranzit din Timișoara. De aici, vor fi mutați în țări terțe.

Potrivit Frontex, agenția care se ocupă de paza frontierelor externe ale UE, în 2018 au vrut să intre ilegal pe teritoriul european 150.000 de oameni, cel mai mic număr din ultimii cinci ani. Această valoare este cu 92% mai mică decât cea înregistrată la apogeul crizei migrației din 2015, când peste 2 milioane de persoane au intrat ilegal în UE.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Fost ofițer de informații polonez și directorul de vânzări Huawei Polonia, prinși că spionau pentru China
Agenția de contrainformații a Poloniei (ABW) a arestat un fost ofițer al SRI-ului polonez și ...