De ce Verhofstadt îl ameninţă pe Tăriceanu că-l dă afară din Grupul Alianței Liberalilor și Democraților?

Marius Ghilezan OPINIE POLITIC Principal

Guy Verhofstadt l-a ameninţat ieri pe preşedintele ALDE România, Călin Popescu Tăriceanu, că ar putea fi exclus din rândul Grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, pe motiv că guvernul României nu respectă “întru totul recomandările Comisiei de la Veneția. Promisiunea nu a fost respectată… Cu asemenea parteneri, grupul mei politic, întreaga familie liberală nu vom merge la alegeri”, a spus fostul premier belgian.

Liderul ALDE a mai explicat că va căuta partneri în România care vor să stopeze corupția și să curețe țara de abuzul de putere al Securității. A mai amintit că a fost decorat de preşedintele României, Ion Iliescu, pe vremea când era premiewrul Belgiei.

Grupul Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa a tot negociat cu Emmanuel Macron un acord de construcţie a unui nou grup politic. După ce preşedintele Franţei a scăzut în sondaje negocierea de fuziune a luat o pauză, dar se apropie alegerile europarlamentare.

Planul Cañete de acţiune pentru prevenirea schimbărilor climaterice

Încă din vară, Verhofstadt a bătut palma pentru construirea unui grup politic nou care să obţină peste 20% din voturi pentru a putea negocia şefia Băncii Centrale şi alte poziţii importante cu PPE.

Partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron, La Republique en Marche (LREM), si liberalii europeni si-au anuntat la începutul lui noiembrie 2018, cu prilejul congresului de la Madrid, intenţia de a face front comun la alegerile europene din mai 2019. La acest ultim congres a fost adoptat un manifest al liberalilor europeni pentru „construirea unei largi alianţe împotriva naţionalismului şi populismului„. În aceasta alianţă ar urma să intre şi partidul preşedintelui francez, care nu face parte din ALDE.

Peste 50 de europeni progresişti au publicat un manifest prin care solicită taxe de 800 de miliarde de euro pentru combaterea inegalităţii, schimbărilor climatice şi migraţiei. Aşa numitul Plan Cañete de acţiuni în urma schimbărilor climaterice ar urma să atragă surse noi de finanţare prin impozitarea producătorilor de energie convenţională şi stimularea celor care folosesc energia regenerabilă.

Pe cine să caute în România?

Majoritatea partidelor româneşti sunt deja membre în grupurile mari politice europene. Surse apropiate liberalilor europeni dau ca sigură invitarea partidului Plus a lui Dacian Cioloş, pentru acesta făcând lobby puternic atât Monica Macovei, cât şi pionii francezi ai statului paralel din România.

În sondaje, formaţiunea “Plus” este cotatată mai jos decât ALDE România. Ce om zdravăn la cap şi-ar diminua voturile? Se întreabă un lider neutru. “E vorba de foarte mulţi bani,” spun sursele noastre.

Majoritatea site-urilor care-l susţin pe Dacian Cioloş au publicitate de la firmele franceze. Asta e la vedere. Ce e dedesupt? O vicleană punere în scenă a fostului comisar european pentru a arăta pisica preşedintelui Klaus Iohannis.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DECIZIE ISTORICĂ / Protocoalele SRI-PG, declarate neconstituţionale de către CCR
  CCR a găsit neconstituțional protocolul dintre Parchetul general și SRI din 2009 și parțial ...