Jurnalist care investiga corupția din fotbal, asasinat după ce politicieni au cerut pedepsirea lui

Valentin Borcea POLITIC SPORT

Ahmed Hussein-Suale, un jurnalist de investigații din Ghana, care a dezvăluit zeci de cazuri de cazuri de mită la toate nivelurile fotbalului ghanez, a fost asasinat în timp ce se ducea acasă. Tragedia a avut loc chiar în capitala țării, Accra, în jur de miezul nopții. Bărbați necunoscuți, pe motociclete, l-au împușcat pe ziarist în plină stradă. Două gloanțe i-au intrat în piept și un al treilea l-a lovit în gât.

Cum erau mituiţi federalii şi arbitrii – reportaj BBC

Ahmed Hussein-Suale a colaborat cu BBC pentru un documentar care a arătat cum lua șpăgi în bani lichizi șeful Asociației de Fotbal a Ghanei, un arbitru care trebuia să oficieze la Mondialul din Rusia, dar și zeci de alți cavaleri ai fluierului, care primeau mită înainte de meciuri din campionatul local, dar și din competiții internaționale. Peste 100 de oficiali au fost filmați cu camera ascunsă în timp ce primeau bani de la jurnaliști sub acoperire, potrivit BBC Africa.

Un politician a instigat populaţia

Documentarul a fost difuzat în vară iar din cauza informațiilor prezentate, un fost șef al fotbalului din Ghana a fost suspendat pe viață din sport. De asemenea, un parlamentar a început să răspândească poze cu Ahmed Hussein-Suale și să ceară răzbunare. “Dacă îl vedeți, luați-l la bătaie. Indiferent ce se întâmplă, plătesc eu” – a spus politicianul în timpul unei emisiuni TV. Mai mult decât atât, a și spus unde locuiește jurnaliștul care i-a dat de gol pe șpăgarii din fotbal. Șeful grupului de investigații jurnalistice pentru care lucra Ahmed Hussein-Suale a spus că nu se va lăsa intimidat de uciderea unui coleg.

Deobicei, jurnaliştii nu sunt asasinaţi în Africa

Violența împotriva presei este foarte rară în Ghana. Ultima oară când un jurnalist și-a pierdut viața în acest stat african a fost în 2015, potrivit Federației Internaționale a Jurnaliștilor. De asemenea, în toată Africa, în 2017, au fost uciși doar 8 ziariști, dintr-un total de 82 la nivel global. Zona Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, lumea arabă și Americile sunt cele mai periculoase regiuni de pe planetă pentru presă. Europa este cea mai sigură.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Noua dietă “științifică” pentru salvarea omenirii și planetei: mai puțină carne, mai multe nuci și fasole
La începutul anilor 1980, Nicolae Ceaușescu, prin al său “Program de alimentație științifică a populației” ...