Israel așteaptă mutarea ambasadei României la Ierusalim

Valentin Borcea OPINIE Principal

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a spus încă o dată că țara sa așteaptă mutarea României de la Tel Aviv la Ierusalim. Declarația a fost făcută în timpul întâlnirii cu premierul României, Viorica Dăncilă, care a făcut o vizită-fulger pe pământ israelian.

Benjamin Netanyahu i-a mai transmis omologului său de la București că relațiile dintre România și Israel sunt “fantastice și că doar se vor întări” în viitor. Șeful guvernului de la Ierusalim a mai afirmat are speranța că țara noastră se va opune demersurilor anti-israeliene ale Uniunii Europene. Premierul israelian a atras atenția și asupra faptului că toate acțiunile țării sale împotriva terorismului protejează inclusive Europa.

Dăncilă-Netanyahu pregătesc un parteneriat pe noile tehnologii

Vizita-fulger a Vioricăi Dăncilă în Israel vine a puțin timp după ce noul ambasador al statului evreu în România, David Saranga, și-a preluat postul. Diplomatul știe fluent română, deoarece a fost în misiune la București și acum 20 de ani dar, mai important, a fost omul care a creat noua imagine a Israelului în SUA. Prezența lui David Saranga în România, plus vizita premierului român în Israel, reprezintă semne foarte puternice ale întăririi relației dintre țări.

Reamintim că Statele Unite au fost prima țară care au recunoscut Ierusalim drept capitala statului Israel și care și-au mutat ambasada acolo. Doar Guatemala a mai făcut acest pas. România a fost printre țările care și-au exprimat intenția de a face același lucru, dar demersurile au fost oprite de Klaus Iohannis. Acesta a spus că statele europene trebuie să aștepte clarificarea statutului orașului Ierusalim printr-un acord de pace israeliano-palestinian, așa cum cere o rezoluție ONU.

Mai reamintim că Uniunea Europeană încearcă din răsputeri să-și păstreze relațiile cu regimul autoritar-teocratic din Iran. Asta deși Statele Unite au reimpus sancțiuni dure și au amenințat că toate firmele care fac afaceri cu iranienii nu vor mai face cu americanii.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dodon vrea să îndatoreze Moldova cu 6 miliarde de dolari, de dragul lui Putin
Igor Dodon, aflat din nou într-o vizită la Moscova, a afirmat public că datoria strânsă ...