Regele Spaniei și-a petrecut ziua de naștere pe front, cu soldații săi (foto)

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal Uncategorized

Regele Spaniei și-a făcut ziua de naștere cu soldații spanioli din Irak

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a împlinit astăzi 51 de ani, dar și-a petrecut aniversarea într-un mod deosebit. Suveranul spaniol a mers în Irak, ca să fie alături de soldații săi care luptă acolo împotriva ISIS. Regele-soldat, așa cum este supranumit cel mai tânăr monarh european, a coborât din avionul oficial îmbrăcat în uniforma de camuflaj.

Datoria, mai importantă decât aniversarea a 51 de ani

Deși era ziua lui de naștere, Regele Felipe al VI-lea a avut un program foarte încărcat. A mers la Baghdad Diplomatic Support Center, o bază internațională aflată în cadrul aeroportului din Bagdad. Aici s-a întâlnit cu generalul american Paul LaCamera, comandatul militar al misiunii internaționale anti-ISIS, Inherent Resolve. De asemenea, a avut și o întrevedere cu generalul canadian Daniel Fortin, șeful misiunii NATO de instruire a armatei irakiene.

Regele Felipe al VI-lea, către soldații săi: Sunteți o mândrie pentru toți spaniolii

Regele Spaniei a mers și la soldații spanioli staționați în cadrul Baghdad Diplomatic Support Center. Monarhul le-a mulțumit acestora pentru tot ce fac în Irak și le-a spus că sunt o mândrie pentru toți spaniolii.

Suveranul a înlocuit uniforma cu un costum, cât timp s-a întâlnit cu președintele Irakului, Barham Salih. La întrevedere a și ministrul spaniol al Apărării, care l-a însoțit pe monarh în timpul vizitei pe front.

Regele-soldat, prânz la popotă cu militarii

După ce a plecat de la palatul prezidențial, Regele Felipe al VI-lea s-a dus la baza militară spaniolă Gran Capitan, aflată la 40 de kilometri sud de Bagdad. Regele-soldat a îmbrăcat din nou uniforma de camuflaj de deșert și a pus pe cap o beretă albastră, culoarea Gărzii Regale. Monarhul a fost primit de comandatul bazei, a vizitat clădirile și a luat prânzul la popotă, cu soldații.

Spania are 551 de militari desfășurați în Irak, pentru instruirea armatei locale și pentru lupta contra ISIS. 60 de țări fac parte din coaliția condusă de SUA care are misiunea de a distruge organizația Stat Islamic în Irak și Siria. Această alianță s-a format în 2014 și are sprijinul Consiliului de Securitate al ONU.

Regele Spaniei, studii militare și de relații internaționale

Felipe al VI-lea a devenit Regele Spaniei în 2014, după abdicarea tatălui său, Juan Carlos I. În calitate de suveran, este Căpitan-General (comandant suprem) al Forțelor Terestre, Navale și Aeriene Spaniole. Dar acest grad este mai mult decât onorific.

În calitate de Principe-Moștenitor, s-a înscris și a absolvit academiile militare ale tuturor celor trei arme. În 2009 ajunsese locotenent-colonel în Armată și Aviație, dar și căpitan de fregată în Marină. Pe lângă studiile militare, Regele Felipe al VI-lea are licență în Drept, obținută în Spania, și un Master în Relații Internaționale (Foreign Service) de la Georgetown University, SUA.

Familia Regală a Spaniei, înrudită cu cea a României

Monarhul spaniol se înrudește și cu Familia Regală a României prin mama sa, Regina Sofia, născută Principesă a Greciei. Ea a spus mereu că Regele Mihai este vărul ei favorit.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dragoș Pîslaru, numărul 2 de pe lista lui Cioloș, afaceri grele cu statul
Dragoș Pîslaru, ministrul muncii în guvernul ”zero absorbții de bani europeni,” este pe locul doi ...