Bancnota de 500 de euro devine istorie

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC Principal

Un milion de euro în bancnote de 500, doar 2,2 kilograme

Bancnota de 500 de euro nu va mai fi emisă de cele 19 state care au adoptat moneda unică europeană. Celelalte hârtii, de la 5 euro la 200 de euro, care devine acum cea mai mare, vor fi tipărite în continuare. Decizia este gândită ca o măsură împotriva infracționalității organizate, a spus Banca Centrală Europeană. Exista temerea că bancnota de 500 de euro era folosită pentru activități ilicite. De exemplu, un milion de euro în bancnote de 500 de euro cântărește doar 2,2 kilograme, ușor de ascuns într-o geantă mică. În timp ce aceeași sumă, dar în bancnote de 100 de euro, cântărește 10 kilograme.

Germania și Austria mai țin de bancnota de 500 de euro

17 dintre cele 19 țări ale Zonei Euro au oprit deja tipărirea hârtiei. Doar Germania și Austria au anunțat că vor continua să emită bancnota până în aprilie, deoarece cetățenii lor apreciază foarte mult banii lichizi. Banca Centrală Europeană speră că numărul de bancnote de 500 de euro aflat în circulație va scădea cu timpul. Atunci când aceste hârtii vor ajunge la băncile centrale, vor fi înlocuite cu unele de valoare mai mică.

22 de miliarde de bancnote euro sunt în prezent în circulație

Bancnotele de 500 de euro reprezintă doar 2,3% din totalul bancnotelor monedei unice aflate în circulație. În prezent, există peste 22 de miliarde de bancnote euro în circulație, cu o valoare totală de circa 1 200 de miliarde EUR. Cei care țin la saltea aceste hârtii nu au niciun motiv de îngrijorare. Ele vor putea fi folosite în continuare fără probleme, pentru orice fel de tranzacție, a garantat Banca Centrală Europeană.

Sute de mii de bancnote false, retrase din circulație

Aproximativ 262 000 de bancnote euro contrafăcute au fost retrase din circulație în semestrul II 2018, a transmis Banca Centrală Europeană. Probabilitatea de a primi o bancnotă contrafăcută este realmente foarte redusă, întrucât numărul bancnotelor contrafăcute rămâne foarte scăzut, raportat la cel al bancnotelor autentice aflate în circulație.

Bancnotele de 20 și 50 de euro, cele mai falsificate

Bancnotele de 20 EUR și de 50 EUR au continuat să înregistreze cel mai mare număr de contrafaceri. Cumulate, ponderile acestora au reprezentat circa 80% din totalul bancnotelor contrafăcute. Cele mai multe (96,7%) dintre bancnotele contrafăcute au fost identificate în țări din zona euro. Restul au provenit din statele membre ale UE din afara zonei euro (2,2%) și din alte regiuni ale lumii (1,1%).

Noile bancnote de 100 EUR și 200 EUR cu elemente de siguranță optimizate au fost dezvăluite publicului la data de 17 septembrie 2018. Acestea sunt ultimele două cupiuri din seria „Europa” și vor intra în circulație la data de 28 mai 2019. Vă puteți verifica bancnotele utilizând metoda simplă „atinge, privește, înclină”.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Regele Spaniei și-a petrecut ziua de naștere pe front, cu soldații săi (foto)
Regele Spaniei și-a făcut ziua de naștere cu soldații spanioli din Irak Regele Felipe al ...