L’Ilustré: ”Lupta Prințului Nicolae pentru recâștigarea demnității”

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Într-un interviu acordat revistei LIlustré din Geneva, Prințul Nicolae povestește modul prin care a fost exclus din linia de succesiune a Casei Regale din România.

 

”N-am primit niciodată o explicaţie credibilă din partea familiei mele. Decizia a fost luată fără să fiu informat, în timp ce mă aflam în vacanţă în Croaţia. Am fost convocat la Bucureşti şi am fost primit în biroul în care bunicul meu a fost forţat să abdice în 1947, de către mătuşa mea, unchiul meu şi un membru al cabinetului. Am primit o copie a deciziei fără niciun cuvânt drept explicaţie. N-am văzut niciodată actul original şi nici n-am mai putut să vorbesc cu bunicul meu până la sfârşitul vieţii sale. În mod evident, am fost şocat”, a declarat Nicolae al României în cadrul interviului.

Jurnalisul elvețian scrie că Nicolae e văzut de mulți români monarhiști ca urmașul la tron

Titlul interviului este sugestiv: “Lupta prințului decăzut.” Articolul este însoțit de o fotografie a Prințului Nicolae cu soția sa Alina. Jurnalistul elvețian Patrick Baumann explică modul prin care cuplul atât de iubit de către români dorește să-și recâștige demnitatea.

Jurnalistul din țara cantoanelor afirmă că renegarea prințului a produs stupoare în special în rândul cercurilor regaliste din România, care au văzut în acest băiat liniștit, rezervat, dar empatic, reprezentantul regalității dacă s-ar mai restaura monarhia într-o zi. În presă, fel de fel de ipoteze au înflorit, comentează autorul articolului. ”Un complot organizat de politicieni înspăimântați de popularitatea prințului, o intrigă în cadrul familiei regale.” Principesa Margareta nu a răspuns întrebărilor formulate de către Patrick Baumann.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Iohannis, de la ”fascismul băsist”, la noua democrație
Iohannis spune că guvernarea e fascistă. A descris extrem de exact modul în care Băsescu ...