România a primit mandatul să negocieze Directiva Europeană a Gazului

Marius Ghilezan POLITIC Principal

Parisul şi Bonn-ul au ajuns la un acord privind modificarea Directivei Europene privind importul de gaze, ca un prim rezultat al Tratatului de la Aachen. În aceeaşi zi, România a primit mandatul să negocieze între ţări noua normă, apărută doar în interesul Germaniei şi al Rusiei de construi gazoductul Nord Stream 2.

Noua normă europeană transferă responsabilitatea pentru reglementarea transportului gazelor care vin în UE din țări terțe în țara în care se află o astfel de conductă – în cazul Nord Stream 2, Germania.

Gazprom va intra astfel în Europa, prin deciziile Bonnului.

Germania va conduce dansul

Polonia a fost înfrântă, a anunţat ranchiunos Politico.eu.

Guvernul de la Varşovia s-a opus vehement acestui proiect de transport al gazului pe sub Marea Nordului, de teamă ca Moscova să nu folosească această conductă ca armă geopolitică.

„Este adevărat că prima țară de graniţă – Germania în cazul Nord Stream 2 – ar avea autoritatea de a pune în aplicare reglementările”, a declarat pentru POLITICO ministrul polonez al Afacerilor Europene, Konrad Szymański, după întâlnirea de vineri. „Dar va trebui să fie în conformitate cu normele UE, Comisia și supravegherea Curții Europene de Justiție”, a spus el. Diplomatul solicită prevederi clare de consultare a ţărilor vecine.

Sarcina României este extrem de dificilă

“Încercarea Varşoviei de a bloca construcţia conductei este moartă,” conchide publicaţia bruxelleză.

Mai mult de jumătate dintre ţările UE s-au opus proiectului. Richard Grenell, ambasadorul american de la Bruxelles, a făcut eforturi sporite de a zădărnici înţelegerea. SUA doreşte să aducă gaze lichefiate în Europa.

Germania a repurtat o victorie crucială. Dar de etapă. Urmează ca România să asigure unanimitatea. O sarcină extrem de dificilă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Banii GRATIS de la stat nu descurajează șomajul. Despre ce țară e vorba?
Finlanda a declarat eșecul unui experiment social amplu, desfășurat timp de doi ani. Între ianuarie ...