Români uciși de grăniceri sovietici, omagiați de Biserică

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

În comuna Mahala, raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru românii ucişi de grănicerii sovietici în 1941 în Lunca Prutului. Slujba a fost oficiată de Părintele protopop Gheorghe Moroz, parohul Bisericii „Sfânta Treime” din localitate, potrivit Basilica.ro

În noaptea de 6 spre 7 februarie 1941, în localitatea Lunca din Ţinutul Herţa sute de ţărani din satele Boian, Ostriţa, Hertei, Horecea Mănăstirii, Horecea Urbană, Plaiul Cosmunului, Ceahor, Corovia, şi Mahala, împreună cu copiii lor, au fost ucişi de grănicerii sovietici în timp ce se îndreptau spre România şi înmormântaţi apoi în mai multe gropi comune, dintre care doar una a fost descoperită.

Sute de români bucovineni, masacrați în 1941 de Armata Roșie

Românii luaseră decizia de părăsi teritoriile ocupate de ruşi din cauza terorii acestora, dar şi a faptului că aveau rude de cealaltă parte a graniţei, în Regatul României.

Măcelul din Lunca Prutului este considerat pentru românii bucovineni unul dintre cele mai întunecate momente ale ocupaţiei sovietice. La numai câteva luni distanţă, în luna aprilie a anului 1941, aproximativ 2.000-3.000 de români au fost ucişi de grănicerii sovietici la Fântâna Albă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
România a primit mandatul să negocieze Directiva Europeană a Gazului
Parisul şi Bonn-ul au ajuns la un acord privind modificarea Directivei Europene privind importul de ...