Sora REGELUI vrea să fie prim-ministru. Ce spune fratele ei?

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Sora Regelui Thailandei a anunțat, în mod surprinzător, că va candida pentru funcție de prim-ministru. Și mai surprinzător, femeia în vârstă de 67 de ani va reprezenta partidul fondat de cel mai controversat politician thailandez. Reacția Palatului Regal a fost rapidă și nemiloasă.

Regele Maha Vajiralongkorn al Thailandei

Sora Regelui, candidat al unui partid asociat cu cel mai controversat om din Thailanda

Prințesa Ubolratana Mahidol, cel mai mare copil al Regelui Bhumibol Adulyadej și sora mai mare a actualului suveran, Maha Vajiralongkorn, a fost nominalizată drept candidat pentru funcția de premier.

Prințesa Ubolratana Mahidol

Partidul care a făcu această alegere ciudată este unul aliat cu Thaksin Shinawatra. Acesta este de departe cel mai controversat personaj din Thailanda. A fost premier timp de 5 ani (2001-2006), dar a fost dat jos de la putere de Armată. Mandatul său a fost caracterizat de tendințe autoritare, corupție uriașă și a provocat ample proteste de stradă. Din 2006, Thaksin Shinawatra trăiește în exil autoimpus. Între 2011 și 2014, sora sa, Yingluck, a fost și ea în fruntea guvernului, dar a fost dată jos de Curtea Constituțională și o lovitură de stat militară.

Thaksin și Yingluck Shinawatra

Alegerile din martie sunt primele în Thailanda de când armata a preluat puterea în 2014. Militarii, o uriașă forță în Thailanda, au rescris Constituția astfel încât să nu mai permită vreunui partid legat de Thaksin Shinawatra să câștige alegerile.

Primele alegeri democratice în Thailanda după 5 ani

Prințesa Ubolratana Mahidol, dacă va ajunge să candideze, va avea un contracandidat redutabil. Prayut Chan-o-cha, actualul premier, fost general și lider al loviturii de stat din 2014, s-a arătat dispus să rămână în fruntea Guvernului și după alegerile libere. Teoretic, acest lucru este posibil, deoarece Parlamentul poate propune pe oricine pentru funcția de premier.

Nu este clar totuși că sora Regelui va ajunge pe buletinul de vot. Imediat după anunțul candidaturii, Palatul Regal a spus că un asemenea demers este nepotrivit și neconstituțional. „Regele și Familia Regală au un statut deasupra politicii. Implicarea unui membru de rang înalt al Familiei Regale, în orice fel, este un gest care contravine tradițiilor, obiceiurilor și culturii țării, de aceea fiind considerat extrem de nepotrivit” a fost scris în comunicatul Palatului, transmis imediat de toată presa thailandeză.

Regele Maha Vajiralongkorn alături de fiul său cel mic

Prințesa Ubolratana Mahidol a încercat să spună că a renunțat la titluri și că trăiește acum ca un om obișnuit. Dar fratele ei a reamintit, în comunicatul Curții, că ea rămâne în continuare un membru al Dinastiei Chakri și al familiei regale. De când a devenit o monarhie constituțională în 1932, Thailanda nu a mai avut un prinț în fruntea guvernului.

Regele nu vrea ca sora sa să se implice în politică de partid

n mai va urma încoronarea oficială a Regelui Maha Vajiralongkorn, sau Rama al X-lea. El a devenit suveran în octombrie 2016, după decesul tatălui său, Bhumibol Adulyadej, care a domnit 70 de ani și era venerat aproape ca un zeu de către thailandezi.

În Thailanda, monarhia este extrem de respectată, chiar venerată de către popor. De asemenea, există legi de lesmajestate foarte dure care protejează Casa Regală de orice critică și insultă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Români uciși de grăniceri sovietici, omagiați de Biserică
În comuna Mahala, raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi, a fost oficiată o slujbă de pomenire ...