Podul premierului THERESA MAY spre EUROPA, aruncat în aer de Camera Comunelor

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Intenţia premierului britanic, Theresa May, de amânare a Brexit-ului cu trei luni a eşuat. Camera Comunelor i-a respins cu 303 voturi la 205 amendamentul Partidului Scoţian. Premierul intenţiona să renegocieze acordul de ieşire din UE. Ea dorea un nou mandat pentru o nouă rundă de discuţii cu liderii UE. Parlamentul a şubrezit autoritatea sa, spun comentatorii.

Partizanii liniei dure au respins’ o cooperare cu opoziţia din Regatul Unit, în vederea identificării soluţiilor de compromis asupra modalităţilor de ”divorţ” cu Uniunea Europeană.

Prin decizia de azi a parlamentului britanic puterea premierului să renegocieze cu liderii UE s-a limitat drastic.

Theresa May vrea renegocierea situaţiei frontierei nord-irlandeze. Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, în scopul evitării introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. Prevederea este contestată de numeroşi parlamentari britanici.  Premierul a garantat Irlandei de Nord că nu va impune condiţii speciale la graniţă. Această înţelegere riscă să blocheze Marea Britanie în „serii de negocieri repetate” în următorii ani, se arată în raportul guvernamental de evaluare juridică.

Observatorii consideră că intransigenţa unora dintre parlamentarii de la Londra vor conduce inevitabil la un Brexit fără acord, care va duce la instabilitate economică pentru Regat, dar şi la incertitudini pentru cei peste 2 milioane de muncitori străini.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sebastian Ghiţă a livrat procurorilor probele video care o pot trimite pe Laura Codruţa Kovesi la Beciul Domnesc
Sebastian Ghiţă confirmă informaţia că a dat procurorilor probele video şi o serie de mailuri ...