New Europe: Koveși este prinsă la ananghie

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Publicația bruxelleză New Europe a publicat un nou articol despre situația în care se află Laura Codruța Koveși, dar și justiția din România în general. Textul este semnat de “Kassandra”, o legendară investigatoare din interiorul UE, care a mai scris despre țara noastră.

Autorul numește anchetarea fostei șefe a DNA „cea mai recentă fază a dramei legate de justiția din România”. Scenariul de acum se joacă în sfera europeană, din cauza candidaturii Laurei Codruța Koveși la șefia Procuraturii Europene. New Europe reamintește că românca este favorită pentru acest post, dar și că fost demisă din fruntea DNA din cauza unor acuzații de abuz în serviciu.

Reforma în justiției, un conflict politic

„Relația dificilă a României cu reforma justiției nu este un element de noutate. Totuși, a fost motivul pentru care UE a aplicat INFAMUL MCV după aderarea din 2007: să întărească statul de drept by combaterea corupției din politică și justiție. Nu a fost un drum ușor. Forțe conflictuale, care au depășit liniile de partid și de interese, se confruntă de peste un deceniu, încercând că tragă țara înainte sau înapoi, depinde pe cine întrebi. Dar ceea ce până acum a fost un conflict intern, amenință din ce în ce mai mult să se reverse peste întreaga Uniune Europeană, consecințile neputând și prevăzute”

Această extindere la nivel european este din cauza președinției rotative a UE, deținută de România, și a candidaturii Laurei Codruța Koveși la șefia EPPO (Procuratura Europeană).

Politizarea justiției a afectat statul de drept și a provocat victime colaterale

Politizarea (aparentă) a justiției din ultimii 10 ani, a scris Kassandra, a creat o situație polarizată în care politicul a preluat controlul sistemul de justiție. Adevăratele pagube sunt la adresa statului de drept și pagubele colaterale sunt oamenii care au fost luați la țintă până acum. Unii au fost țintiți din cauze politice, alții au fost doar prinși în focul încrucișat al războiului politic, a notat New Europe.

„DNA a trimis după gratii, în mod just, mulți oameni corupți. Dar când multe dintre cazuri se destramă pe măsură de apar mărturii și dovezi noi, putem observa că Laura Codruța Koveși era în fruntea unei organizații pe care, în cel mai bun caz, o scăpase de sub control”

Articolul menționează că toate vocile europene care și-au exprimat până acum susținerea pentru fosta șefă a DNA sunt din PPE. De asemenea, este amintit faptul că Germania și Franța, care au proprii candidați în cursa pentru șefia EPPO, s-ar putea coaliza pentru a o susține pe româncă.

Koveși a trecut în CV laudele primite de la Secret Service din SUA

„Mai trebuie notat și că în CV-ul trimis o dată cu aplicația, Kovesi a pus pe lista de calificări și faptul că a primit de două ori (în 2007 și 2011) certificate de aprecieze pentru asistență și sprijin extraordinare oferite activităților de law enforcement ale Secret Service. Diplomele au fost semnate de Directorul Secret Service în persoană și arată loialitatea candidatului către parteneri străini„. 

Koveși se află acum la ananghie, deoarece România îi pune la îndoială integritate, iar criticii europeni îi contestă abilitățile manageriale. Totuși, are niște susținători puternici în spatele său, concide Kassandra pentru New Europe.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Kovesi a dat cu flit procurorului de caz. A doua oară nu mai scapă
Laura Codruța Kovesi a recuzat procurorul de caz în dosarul său penal, deschis ca urmare ...