Vedere salvată cu o singură INJECȚIE! Primele teste, în Marea Britanie!

Valentin Borcea Uncategorized

Medicii britanici au testat cu succes injecția care oprește degradarea vederii din cauza vârstei. O femeie de 80 de ani a fost prima persoană din lume care a beneficiat de noul tratament. Medicii i-au injectat o genă sintetică direct în ochi, ca să prevină moartea celulelor responsabile pentru vedere. Intervenția a fost simplă, fiind necesar doar un anestezic local.

O injecție pentru salvarea vederii

Tratamentul revoluționar este pentru cauzele genetice ale degenerescenței maculare legate de vârstă. (DMLV). Aceasta este o boală care afectează de obicei pacienții de vârsta a treia. Caracteristicile acestei afecțiuni sunt modificări progresive, degenerative, ireversibile ale zonei retiniene centrale (macula).

Simptomele sunt dominate de modificarea vederii centrale, pacientul acuzând:

  • dificultate la citit – literele apar strâmbe sau întrerupte – până la pierderea totăla a capacității de a citi sau de a vedea amănunte
  • liniile drepte apar întrerupte sau ondulate, neregulate, etc.
  • adesea apare o zonă de ceață sau neclaritate în câmpul vizual central, cu vedere mai buna la nivel periferic.

Tratament cu potențial revoluționar

Tratamentul inventat de medicii britanici oprește această deteriorare a vederii. Totuși, nu corectează pagubele deja apărute. „Un tratament genetic administrat devreme, astfel încât să fie păstrat văzut pacienților care altfel l-ar pierde, ar fi o reușită uriașă pentru oftalmologie” a spus Robert MacLaren, profesor de oftalmologie la Universitatea Oxford. Este este cel care a administrat tratamentul femeii de 80 de ani.

Injecția este în fază de testare, pentru a vedea dacă este sigur. Alte nouă persoane, care și-au pierdut parțial vederea, vor primi acest leac. Dacă aceste probe vor avea succes, în curând ar putea fi tratați și oameni care încă văzut neafectat.

Serul din injecție conține un virus inert, care are în el o genă sintetică. Virusul infectează celulele retinei și eliberarea gena. Asta va permite ochiului să producă proteina care oprește moartea celulelor, păstrând astfel macula sănătoasă.

Deocamdată este prea devreme pentru a spune dacă tratamentul are succes. Dar echipa de la Oxford care l-a inventat a avut succes în tratarea unei alte afecțiuni oculare.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rolls-Royce nu ține pasul! Vezi ce mașină vor NEAPĂRAT bogații lumii!
Rolls-Royce Cullinan, primul SUV al mărcii britanice, este un succes comercial uriaș. Firma nu mai ...