Cursuri despre România la o universitate din Japonia! Vezi ce vor studia niponii!

Valentin Borcea ACTUALITATE INEDIT INTERNATIONAL SOCIAL

„Farmecul României”, așa se numește cursul care va fi organizat între mai și iulie 2019 la o universitate din Japonia. Este vorba de cinci module, ce vor fi predate la Liberty Academy din cadrul Meiji University, o instituție de învățământ fondată în 1881.

Japonezii vor învăța despre cultura și civilizația române

Cursul va fi doar în japoneză, deci este gândit în principal pentru localnici.

„Aflată în Europa de Est, România este țara unde vechea și buna Europă încă trăiește. Deși România are o metropolă modernă, capitala sa București, mai sun și castele vechi legate de legenda lui Dracula, mănăstiri vechi din patrimoniul mondial, peisaje rurale care aduc aminte de atmosfera Europei medievale și multe alte lucruri interesante. Este o țară cu mult șarm. Românii, binecuvântați cu o natură bogată, prețuiesc conviețuirea cu natura, ca pe vremuri.  Puterea naturii este vie în multe lucruri precum evenimentele tradiționale, arta și mâncarea” – scrie în descrierea cursului.

Curs despre România, la o universitate de top din Japonia

Scopul acestor lecții este aprofundarea cunoștințelor despre cultura și istoria României, despre care și profesorii care vor preda cursul au spus că nu sunt bine cunoscute în Japonia. Acest program inedit are loc și în contextul viitoarei Olimpiade de Vară de la Tokyo din 2020.

Sunt cinci module în acest curs:

  1. Patrimoniul mondial din România – de la biserici și sate, la olerit și dansuri populare: informații generale despre România și imagini din România.
  2. Natura și cultura României – Bogățiile naturii din România și cultura tradițională: Natura maiestuoasă este una dintre marile atracții ale României.
  3. Relația dintre Japonia și România – cum a trecut România prin tranziția turbulentă: Au trecut aproape 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-japoneze, dar lecțiile se vor concentra pe perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
  4. Sportul în România – Activitatea sportivilor și schimburile culturale și sportive cu prilejul Olimpiadei de la Tokyo din 2020: se va vorbi despre sportivii români care promit mult și relația dintre România și Japonia din perspectiva sportului și orașelor gazdă.
  5. Lucru pe teren la Ambasada României – experiență culturală pe viu: costume populare, muzică și instrumente muzicale, produse românești și mâncare românească.

Cursul va fi predat pe patru specialiști, inclusiv un fost ambasador al Japoniei în România. Programul de studii a fost făcut în colaborare cu Ambasada României la Tokyo.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Când a refuzat ultima oară un monarh britanic să ratifice o lege?
În Marea Britanie, ca o lege să intre în vigoare trebuie să fie ratificat de ...