Viorica Dăncilă: România a închis în două luni mai multe dosare decât Austria în șase!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL POLITIC

Președinția română a Consiliului UE a închis 56 de dosare în doar două luni, a dezvăluit premierul României Viorica Dăncilă. Prin comparație, președinția austriacă a închis 53 de dosare pe durata mandatului său pe șase luni, a mai spus șefa executivului de la București. România a închis inclusiv dosare foarte grele, precum cele legate de drepturile de autor și de gaze, a precis Viorica Dăncilă într-o conferință de presă.

V. Dăncilă: România a închis 56 de dosare în două luni, Austria a închis 53 de dosare în șase luni

România a fost felicitată pentru modul în care gestionat până acum mandatul în fruntea UE. Laude au venit de la parlamentari europeni, de la comisari europeni și de la prim-miniștrii din Spania, Portugalia și Malta, a spus premierul României. Chiar și Frans Timmermans, un virulent critic al guvernului la București, a felicitat performanța economică a coaliției PSD-ALDE, a amintit Viorica Dăncilă în fața jurnaliștilor. Șefa executivului de la București va merge săptămâna viitoare la Bruxelles ca să discute cu Jean-Claude Juncker și Frans Timmermans.

Premierul României a trecut în revistă toată aceste lucruri ca să bată obrazul lui Klaus Iohannis, care a spus că România nu este pregătită pentru președinția UE. Declarația de atunci a liderului de la Cotroceni a fost doar una politică, de campanie electorală. La fel este și cea de acum legată de proiectul de buget, a precizat Viorica Dăncilă.

România a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene la 1 ianurie 2019. Este pentru prima oară când țara noastră deține această funcție importantă la nivel european. România a fost precedată de Austria și va fi succedată de Finlanda.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Şi-a donat averea pentru achiziţionarea de incubatoare, pentru că în tinereţe şi-a pus iubita să facă avort
Un bătrân din Aninoasa, judeţul Argeş, oferă României o lecție de altruism. Toți banii pe ...