Şi-a donat averea pentru achiziţionarea de incubatoare, pentru că în tinereţe şi-a pus iubita să facă avort

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal SOCIAL

Un bătrân din Aninoasa, judeţul Argeş, oferă României o lecție de altruism. Toți banii pe care i-a strâns într-o viață, aproximativ 10.000 de euro, i-a donat Spitalului Municipal din Câmpulung, pentru a a cumpăra incubatoare destinate bebelușilor născuți prematur.

Potrivit Observator.tv, Ion Cârstoiu a muncit toată viața ca șofer, iar o parte din banii din salariu i-a pus deoparte pentru zile negre. S-a gândit acum că ar fi mai bine dacă banii pe care i-a străns să-i doneze pentru o cauză umanitară.

„Mie, drept să vă spun, am pensia asta micuță, îmi ajunge și am considerat că banii ăștia dacă eu nu îi mai pot folosi, să îi folosească pentru sănătatea copiilor”, le-a declarat Ion Cârstoiu, cu lacrimi în ochi, reporterilor de la Antena 1.

Bătrânul a vrut prin acest gest să repare și o greșeală pe care a făcut-o în tinerețe. Pe iubita lui de la acea vreme a sfătuit-o să avorteze.

„Am făcut rău și datorită acestui fapt am zis să iau incubator pentru copiii nou născuți pentru a veni la viață. Am fost satisfăcut, am plecat așa cu o inimă împlinită”, a mai spus bătrânul în vârstă de 72 de ani.

Banii donați vor fi folosiți pentru achiziționarea a două monitoare pentru terapie intensivă și un incubator pentru secția de neonatologie a spitalului din Câmpulung.

Vecinii spun că bătrânul a mai făcut gesturi de omenie. De asemenea, de cinci ani de când femeia cu care își împarte viața a murit, bătrânul are grijă și de un nepot, un tânăr cu nevoi speciale.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Liviu DRAGNEA, atacat de TREI bruxellezi, “vai steaua lor”
La Bruxelles există trei personaje care-i dau lecţii lui Liviu Dragnea, liderul partidului care a ...