A început procesul de digitalizare a instituţiilor publice cu SPRIJIN privat

Andrei Marcu ECONOMIC Principal

Mai multe instituţii publice din Bucureşti şi din ţară s-au arătat interesate de crearea unui sistem digital pentru ca oamenii să nu mai umble pe la ghişee, totul să se facă online ca-n Estonia, unde 90% din sistemul public este online.

Compania Insights Enterprise, care a gestionat Ghişeul.ro, împreună cu Asociaţia de Plăţi Electronice din România (APERO), colaborează cu nume precum Bitdefender, Orange, Wolf Theiss şi alte peste 10 companii şi organizaţii pentru ConectX – un ecosistem digital care pune bazele digitalizării naţionale.

„Ghişeul.ro a făcut o crăpătură în această carcasă a statului, unde era foarte greu să pătrundem, unde era dificil să înţelegem ce se întâmplă. Aşa a început experienţa asta. Din partea instituţiilor a venit o solicitare. Oamenii au început să ne spune că putem face mai mult pentru că acest proiect funcţionează. Am întrebat ce înseamnă mai mult şi diverşi oameni cu care am vorbit din instituţiile publice au spus să facem digitalizare totală”, povesteşte George Anghel, director executiv APERO, pentru Ziarul financiar.

Experţii susţin că în câţiva ani contribuabilii nu vor mai trebui să bată drumul ghişeelor.

Loading...
loading...

One Comment

  1. NU PUTETI OBLIGA OAMENII CARE NU AU POSIBILITATEA SA SE „DIGITALIZEZE” PENTRU CA ASA SE VREA DE LA SOROS! Se fac abuzuri foarte mari deja in cadrul primariilor cu aceasta digitalizare! ESTE O DISCRIMINARE SI O INCALCARE A DREPTURILOR OMULUI PRIN LIPSA ACCESULUI LA SERVICIILE PUBLICE ! ASTA NU ESTE DIGITALIZARE ASTA ESTE UIN EXPERIMENT SOCIAL! DACA NU VA TREZITI SA VA OPUNETI ACESTUI CANCER DE IMBECILIZARE O SA AVEM CU TOTII DE SUFERIT. ASTA NU ESTE EVOLUTIE CI INVOLUTIE!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Ce i-a rugat Rona HURTNER pe români după operaţie?
Actriţa Rona Hartner a trebuit să plece în Franţa, dar la sfârşitul săptămânii trecute s-a ...