Cacealmaua cu preluarea DOSARULUI TelDrum – o acţiune de propagandă securistă

Marius Ghilezan OPINIE Principal

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie răspunde printr-un comunicat acuzaţiile de preluare a dosarului TelDRUM.

Oficialii instituţiei nou înfiinţate susţin că nu că nu acţionează pe modelul „Justiţiei televizate”, amplu criticat în ultimii ani, întrucât au existat cazuri în care, din interiorul sistemului judiciar s-a acceptat şi încurajat, în contradicţie cu dispoziţiile legale, mutarea urmăririi penale din biroul procurorului în spaţiul public. Pe de altă parte, atitudinea unor persoane suspecte, care înţeleg să îşi facă apărările mai degrabă în spaţiul public decât în dosar, nu le poate fi imputată procurorilor. Procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie exprimă, o dată în plus, necesitatea respectării principiilor unui proces echitabil incluzând şi prezumţia de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Secţiei de Investigare al Magistraţilor.

Secţia Specială de anchetare a magistraţilor ne comunică faptul că nu instrumentează şi nu doreşte preluarea dosarului Înseamnă că diversiunea a fost doar un demers al propagandei noii securităţi pentru discreditarea secţiei.

Secţia Specială a cerut doar o copie a dosarului Teldrum de la DNA pentru a-l atașa la o investigaţie proprie într-o altă speță. Printre rânduri se înţelege în mod CLAR că dosarul original Teldrum rămâne la DNA și nimeni nu va exercita presiuni asupra procurorilor de caz.

În această situaţie, declarațiile procurorului general Augustn Lazăr, care a anunțat presa că analizează un confict de competență între SECŢIA SPECIALĂ şi DNA în cazul Tel Drum este fără obiect, doar o acţiune menită să întărească nervul susţinătorilor săi, el fiind aproape de sfârşit de mandat.

După ce Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr a intrat într-o campanie furibundă de parcă el ar fi ales, nu numit de ministrul justiţiei.

Parchetul General e în subordinea Ministerului Justiţiei şi nu invers.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
A început procesul de digitalizare a instituţiilor publice cu SPRIJIN privat
Mai multe instituţii publice din Bucureşti şi din ţară s-au arătat interesate de crearea unui ...