Ce ŞANSE are Laura Codruţa Kövesi? Cristian TUDOR Popescu: “A venit ca o pedestraşă”

Andrei Marcu OPINIE Principal

Laura Codruţa Kovesi a obținut 12 puncte și s-a clasat pe primul loc în preferințele Comisiei pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European, astăzi, urmând votul în comisia LIBE (60 de membri). În CONT votul e consultative. Votul secret din Comisia LIBE o dezavantajează pentru că în acest caz pot apărea negocieri politice. Dacă cele două comisii vor vota candidaţi diferiţi, numele final va rezulta în urma negocierilor dintre preşedinţii celor două comisii. Andreas Ritter, candidatul german, suspect de reverenţios cu Laura Codruţa Kovesi, s-ar putea să fie iepurele trimis în bătălia dintre Bohnert, candidatul Franţei şi Kovesi, candidatul sistemului din România.

Ieri au avut loc audieri lungi în Comsia LIDE. Dacă Laura Codruţa Kovesi s-a lăudat cu colaborările ei cu serviciile secrete, inclusiv cele americane, Jean-Francois Bohnert a menţionat că pentru el „serviciile secrete nu sunt un interlocutor privilegiat”.

„Francezul s-a prezentat ca un cavaler călare”

Bohnert s-a prezentat ca un cavaler călare, în opinia lui Cristian Tudor Popescu, cu o armură stralucitoare, in vreme ce aceasta doamna Kovesi a venit ca o pedestraşă cu pământul sub picioare, plină de cicatrici de sus până jos şi de noroi, cu o sabie goală în mână şi fără armură. “Asta e diferenţa dintre ei doi, domnul Bohnert era impecabil, doamna Kövesi e o meseriaşă care a suportat zeci sute de lovituri,” a mai spus analistul apropiat sistemului din România.

În cazul în care Acordul secret de la Aachen începe să producă efecte, în sensul dominaţiei germane în spaţiul european, Ritter a fost doar un iepure de câmp pentru Kovesi.

Planul german de cuminţire a rebelilor

În cazul în care Preşedintele Comisiei Europene, cel care deobicei impune votul, o va prefera pe Kövesi e tot mai clar scenariul decriptat de mulţi analişti că prin braţul de fier al româncei Germania va pune recalcitranţii cu botul pe labe. Este de notorietate relaţiei Cancelarului german cu Rusia.

Soluţiile de forţă vor fi precumpănitoare celor politice şi de negociere, afirmă analistul Marius Ghilezan care crede că România este interesantă pentru germani doar ca o piaţă de desfacere.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cacealmaua cu preluarea DOSARULUI TelDrum – o acţiune de propagandă securistă
Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie răspunde printr-un comunicat acuzaţiile de preluare a dosarului ...