Cei 5 factori, recomandaţi de dr. Pavel CHIRILĂ, care reduc riscul apariţiei tumorilor

Cosmin Ionescu Diverse Principal

Doctorul Pavel Chirilă, întemeietorul Fundaţiei „Sfânta Irina” şi al Clinicii „Nera,” una dintre somităţile medicale româneşti, recomandă un stil de viaţă sănătos pentru evitarea cancerelor.

El face şi un clasament al celor mai nocive comportamente umane.

Pe primul loc se află stresul, care are un efect puternic asupra vieţii psihice, apare brusc şi de multe ori în momente în care nu ai pe cine să te sprijini.

De aceea, trebuie sa facem tot posibilul sa evităm situaţiile stresante! Apoi, abuzul de proteine de origine animală este factor oncogen, adică favorizează instalarea sau răspândirea cancerului în organism.

De aceea, e bine să consumăm doar carne de bună calitate – o dată – de două ori pe săptămână – sau cine poate să renunţe complet la ea şi să-şi ia proteinele din peşte, linte, ciuperci şi altele e si mai bine.

Mezelurile care conţin săruri nitrice sunt cancerigene, căci genereaza în corp substanţe numite nitrozamine, care favorizeaza apariţia şi dezvoltarea cancerului digestiv (esofag, stomac, ficat, pancreas şi colon). Prăjelile sunt de asemnea oncogene.

Asadar, nu mancati niciodata mezeluri care conţin nitriţi ! (Majoritatea conţin)

„Zahărul alb creează aciditate în corp”

Hormonii luaţi în exces, anticoncepţionalele, pot provoca cancerul de organe femenine.

Nu numai radiaţiile solare, dar şi poluarea electromagnetică, abuzul de telefoane mobile, de wireless, de staţii radar, antenele de la televiziuni, microundele, aparatele de laborator sunt factori favorizanţi dezvoltării celulelor maligne, cele care declanşează cancerul.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
A înjurat ca la uşa cortului. A RĂMAS viceprimar al Bucureştiului cu voturile USR
Aurelian Bădulescu a fost reconfirmat, miercuri, in funcţia de viceprimar al Capitalei, după ce o ...