Igor Dodon pleacă la Moscova, după alegerile parlamentare. Ce va face acolo?

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Președintele Rep. Moldova, Igor Dodon, va efectua o vizită privată la Moscova la sfârșitul acestei săptămâni. Călătoria vine la doar o săptămână după alegerile parlamentare, în urma cărora aliații săi socialiști, PSRM, au ieșit primii.

Liderul de la Chișinău a spus presei ruse că a obosit în campania electorală și că vrea să se relaxeze. „Cu toate că eu, ca președinte, nu am participat la alegerile parlamentare care au avut loc și nici membrii familiei mele, am obosit de campania electorală. Vrem să ne odihnim împreună în acest sfârșit de săptămână. Fiul mai mare face muzică și vrea la un concert în Moscova”, a declarat Igor Dodon pentru TASS, citat de Radio Chișinău.

Dodon, 30 de călătorii la Moscova în doi ani de președinție

Într-un alt interviu pentru aceeași agenție de presă rusă, președintele moldovean a spus că în această campanie electorală a avut de suferit de pe urma concurenților electorali. Igor Dodon s-a plâns că au fost atacuri zilnice, atât la adresa lui, cât și a PSRM. Criticile veneau în cadrul conferințelor de presă organizate de diverse formațiuni politice. Dodon a afirmat că nu vrea reglări de conturi cu jurnaliștii, dar îi acuză pe aceștia de depășirea limitelor.

De la începutul anului, Igor Dodon a efectuat două vizite la Moscova. Iar în doi ani de când e președinte la Chișinău, a fost de 30 de ori în capitala rusă.

PSRM a luat 31,15% din voturi la alegerile parlamentare de săptămâna trecută. Blocul ACUM, format din două partide autodeclarat pro-europene, s-a clasat pe doi, cu 26,84% din voturi. Iar pe trei a venit actualul partid de guvernământ, PDM, cu 23,62% din voturi. Ca număr de mandate, situație este un pic diferită. PSRM va avea 34 de deputați, PDM – 30, iar ACUM – 27.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Premierul României a vorbit cu vicepreședintele SUA. Decizie importantă!
Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut pe 28 februarie 2019 o convorbire telefonică cu vicepreședintele ...