Dana Gîrbovan: DNA şi alte parchete au PUS PRESIUNI uriaşe asupra judecătorilor

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Datele prezentate de Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetă a magistraţilor, sunt şocante, arată preşedintele Uniunii Judecătorilor din România.

Reacţia Danei Gîrbovan vine după ce Gheorghe Stan a anunțat, joi seara, că Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a preluat un număr de 1.422 de dosare în curs de soluţionare, din care un procent de peste 70% au fost înregistrate ca urmare a unor sesizări din oficiu, dosare cu vechime în sistem de cel puţin doi ani şi care erau lăsate în nelucrare. „Trebuie precizat în acest context că majoritatea sesizărilor din oficiu sunt în legătură directă de cauzalitate cu soluţile pronunţate de magistraţi, în special judecători, în dosarele instrumentate”, declarase şeful Secţiei de anchetă a magistraţilor.

„ Abia acum avem cu adevărat o imagine a presiunii puse în toţi aceşti ani de DNA şi alte parchete asupra judecătorilor printr-o acţiune sistematică de deschidere de dosare din oficiu pentru soluţiile pronunţate”, scrie Dana Gîrbovan într-o postare pe Facebook.

„Cifrele, seci şi necruţătoare, arată o realitate care cu greu poate fi cuprinsă: sute de dosare deschise judecătorilor pentru soluţiile pronunţate, pentru ca apoi cauzele să rămână în nelucrare,” mai spune judecătorul de la Curtea de Apel din Cluj Napoca.

Magistratul consideră că practica FABRICĂRII dosarelor era un mijloc de presiune – pentru că altă explicaţie logică nu există. Teoria conform cărora nu au existat abuzuri, ci doar cazuri izolate este demontată de aceste cifre şocante”, mai scrie Gîrbovan.

„În concluzie, un lucru este cert: toate aceste acţiuni sistematice de vădită presiune asupra justiţiei au ieşit la iveală tocmai în urma înfiinţării acestei secţii, pe care unii o contestă pretinzând că încalcă independenţa justiţiei”, conchide președintele UNJR.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
RDS&RCS mărește tarifele
De de la 1 martie 2019, preţurile anumitor servicii furnizate de compania RCS&RDS se vor ...