Dureroasele întrebări ale lui Hagi revin: „Nu mai avem mândrie! Cine ne-a adus pe noi aici?”
Recunoscut pentru faptul că spune fără menajamente tot ceea ce gândește, Gică Hagi a răbufnit din nou aseară, deși ar fi avut motive de bucurie, după ce jucătorii săi câștigaseră partida cu FCSB. El a tras un nou semnal de alarmă privitor la fotbalul românesc, referindu-se, de această dată, la infrastructura pe care România o pune la dispoziţie sportului.
„România nu mai există. În România există doar certurile de azi pe mâine. Ne băgăm ceva, una în alta, altuia. Ne zicem una de alta şi uităm de valori. Uităm ce înseamnă să produci şi să mergem să ne luptăm cu cei de afară. Nu mai avem mândrie! Cine ne-a adus pe noi aici? Că pe vremea mea ne luptam cu Europa! Cine ne-a adus, asta este întrebarea lui Hagi? Hagi s-a întors de 10 ani, a luat-o de jos, pentru că mi-aţi spus să o iau de jos şi am produs o fabrică. Am investit în infrastructură. 10 milioane de euro numai în infrastrutură.(…) Sunt doar trei-patru stadioane renovate. De ce, că au trecut 30 de ani? E greu în ditamai oraşul să renovezi un stadion? Nu avem 10-15 milioane? Fiecare primărie e obligată să facă asta. Dar de ce ăia de la Ploieşti au putut? 17 milioane de euro… nu trebuie să ceri aprobare la Bucureşti. Este decizie internă până în 17 milioane. De ce nu s-au făcut stadioane?”, a declarat Gică Hagi după meciul câștigat la București cu 2-1, potrivit Prosport.
Nu este pentru prima oară când marele fotbalist român izbucnește cu astfel de declarații-revoltă. În vara anului trecut, Hagi se întreba de ce s-a făcut Revoluția: „Asta este întrebarea mea. Dacă suntem mai slabi, dacă nu mai câștigăm, dacă nu mai suntem puternici, de ce s-a făcut? Oare nu a fost dezbinare, oare nu ne-a separat? Eu și colegii am jucat pentru țara noastră, am fost puternici și respectați. Acum de ce nu se mai poate? Nu acesta trebuie să fie subiectul, decât să ne certăm toată ziua? Eu sunt mai mic, tu ești mai mare, eu am ochelari, tu nu ai, de ce ai cămașă albastră, asta auzim. Nu, ar trebui să mergem pe lucruri concrete. Să facem! Și suntem cu toții de vină. Iar cei mari, care ne conduc, trebuie să aibă grijă. Pentru ce au trecut aproape trei decenii? De ce a fost Revoluția? Să fim mai săraci, să cerșim cu toții? Nu cred că de asta! Sunt vorbe mari, dar mândria și orgoliul meu nu pot să dispară niciodată. Sunt român! Am avut asta mereu în mine și m-am luptat ca României să-i fie bine, pe plan internațional, să le arăt că noi suntem mai buni decât ei.”