Tensiuni fără precedent în NATO. Avertisment dur pentru Germania

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul american Curtis Scaparrotti, avertizează Germania că forţele NATO vor înceta să mai comunice cu Berlinul dacă acesta va colabora cu grupul chinez Huawei pentru infrastructura sa de 5G, informează AFP.

„Ne este teamă că structura comunicaţiilor lor va fi compromisă, deoarece cu sistemul 5G, a cărui lăţime de bandă este ultra largă, capacitatea de extragere a datelor este incredibilă”, a declarat miercuri şeful forţelor NATO în faţa unei comisii parlamentare a Congresului SUA, potrivit Agerpres.

Contextul amenințărilor

Germania urmează să lanseze licitaţii la mijlocul lunii martie pentru viitoarea infrastructură de telecomunicaţii mobile 5G. Berlinul vrea să recupereze întârzierea semnificativă pe care o are în domeniul digital, orientându-se spre tehnologia mobilă 5G, care oferă internet ultra-rapid ce ar trebui să permită dezvoltarea de noi tehnologii, cum ar fi inteligenţa artificială, vehiculele autonome sau fabricile automatizate. În acest domeniu, grupul Huawei este considerat mai performant şi mai inovativ în raport cu concurenţii săi, remarcă France Presse. Washingtonul se teme, însă, că Beijingul îl va folosi ca pe un „cal troian” pentru spionaj, cu atât mai mult cu cât  legislaţia chineză obligă grupurile al căror sediu social este în China să ofere ajutor tehnic serviciilor de informaţii.

Statele Unite au exclus deja Huawei de la implementarea pe teritoriul american a tehnologiei 5G şi interzic instituţiilor să achiziţioneze produsele şi serviciile companiei chineze de telecomunicaţii.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Şoc la Bruxelles / Mussolini, lăudat de PREŞEDINTELE Parlamentului European
“Mussolini a făcut unele lucruri pozitive pentru Italia” Afirmaţia şoc aparţine preşedintelui Parlamentului European, conservatorul ...