Jurnaliști deveniți politicieni: de la Winston Churchill la Steve Bannon

Valentin Borcea ACTUALITATE ANALIZE INEDIT

Includerea jurnalistului Rareș Bogdan pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare a reaprins o veche dispută: au ce căuta jurnaliștii în politică? Gazetari care au schimbat taberele în acest sens au mai fost de-alungul timpului. De asemenea, au fost și situații inverse.

Egomania jurnaliștilor care cred că ar fi politicieni mai buni decât jurnaliștii este egalată doar de numărul mare de foști aleși care cred că știu mai bine ce e jurnalismul decât jurnaliștii, a scris editorialistul american Jack Shafer pentru Slate.com.

Una dintre explicațiile pentru tendințele politice ale jurnaliștilor este că ei, asemeni politicienilor, sunt animați de o dorință de a face lumea mai bună. Există idealism atât în redacția de știri cât și în sala sedințelor de partid. În mare parte , jurnaliștii vor să facă lumea mai bună, dar pentru ei. Vor ca munca să fie recunoscută, vor premii, vor măriri, vor să apară într-un loc mai bun, vor un statut mai elevat.

Jurnaliștii intră în politică deoarece cred că sunt politicieni mai buni decât politicienii

În mare parte, politicienii vor să facă o lume mai bună, dar pentru alegători, astfel încât aceștia să-i voteze din nou, ceea ce le permite să acumuleze mai multă putere, să o exercite și să-și ridice statutul social. Câteodată, aceste jocuri fac lumea un loc mai bun. Câteodată nu. Dar să stai cu idealul pe buze nu strică niciodată.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
NeamUnit cere sancțiuni drastice pentru arborarea ilegală a drapelului Ungariei
Asociația NeamUnit cere Guvernului României, partidelor din opoziție și tuturor forurilor competente să ia măsuri ...