NeamUnit cere sancțiuni drastice pentru arborarea ilegală a drapelului Ungariei

Cosmin Ţintă ACTUALITATE SOCIAL

Asociația NeamUnit cere Guvernului României, partidelor din opoziție și tuturor forurilor competente să ia măsuri în cazul arborării ilegale a drapelului Ungariei. Cu ocazia zilei de 15 martie, Ziua Mondială a Maghiarilor, drapelul Ungariei flutură în spațiul public prin încălcarea legii și larga implicare a unor autorități locale, în special în județele Harghita și Covasna.

Potrivit legislației, pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul naţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite de autorităţile administraţiei publice locale. În comunicatul postat pe Facebook, Asociația NeamUnit amintește și că încălcarea condițiilor prevăzute de lege este considerată contravenție. Redăm în întregime apelul Asociației NeamUnit:

„Referitor la situația dată din județele Harghita si Covasna unde se arborează ilegal drapelul Ungariei sub ochii indiferenți ai autorităților române, serviciilor si organelor competente menționam următoarele :

Art. 24. – (1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

  1. g) arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decât cele ale drapelului României şi cu alte ocazii sau în alte condiţii decât cele prevăzute la art. 6, 7 şi 9;

– Art. 6. – Pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul naţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite de autorităţile administraţiei publice locale.

Acestea fiind spuse stim că se va achita eventuala amendă pentru ca este știut deja ca fondurile pentru umilirea cetățenilor romani in propria țară sunt mai mult decat suficiente.

Poate ar fi necesar un proiect de lege prin care POLITICIENII ROMÂNI să-și unească eforturile si sa propună sancțiuni drastice pentru astfel de ofense REPETITIVE , in acest caz.

Solicitam Guvernul României, forurilor competente si opoziției Partidul Naţional Liberal si Partidul Mișcarea Populară sa ia măsuri ÎMPREUNĂ pentru soluționarea DEFINITIVA a acestor derapaje.
Menționam ca putem înțelege si respecta o sărbătoare naționala a unui stat vecin, chiar si arborarea drapelului acelui stat ALĂTURI DE CEL ROMÂNESC asta dovedind nu numai respect, dar si o mână întinsă unii altora.

Vă rugam sa va abțineți de la comentarii injurioase care pot afecta pagina “ NEAMUNIT “ precum si pe alti cetățeni care înțeleg demersul nostru si nu s e fac vinovați de acțiunile unor politicieni locali sau jocuri de culise.

Cu respect pentru toti cetățenii care trăiesc pașnic pe teritoriul României.

Secretariatul General al Asociatiei Neamunit
14.03.2019

cc: Partidul Social Democrat

Ajutați romanii din Harghita si Covasna !
Contactează Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș si afla cum! Doamne Ajuta!”

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Viktor Orban: Statele Unite ale Europei, un vis nebunesc pe care îl vom stopa!
Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că la alegerile din luna mai pentru Parlamentul ...