Protest la Timișoara: „Nu vrem să fim discriminați și călcați în picioare în țara noastră”

Cosmin Ţintă ACTUALITATE SOCIAL

Angajații Nestle de la Timișoara protestează astăzi, de la ora 15:00, la poarta fabricii. Oamenii sunt nemulțumiți că producătorul refuză să le acorde pachete sociale compensatorii la nivelul din celelalte state europene de unde compania a mai plecat. În ianuarie, patronatul elvețian anunța închiderea fabricii de la Timișoara, aproape 400 de oameni fiind nevoiți să-și caute alte locuri de muncă.

„Prin atitudinea lor, oficialii Nestle au demonstrat că românii sunt muncitori de mâna a doua, în condițiile în care după închiderea unor unități similare din Occident, pachetul compensatoriu a reprezentat 50 de salarii compensatorii, indiferent de vechime. Pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani s-a mai adăugat o pensie viageră reprezentând 80% din salariul brut. De ce muncitorii români să fie discriminați, iar oferta primită să reprezinte maximum 13 salarii pentru angajaţii cu peste 20 de ani vechime în fabrică?”, susține sindicatul într-un comunicat.

Menționăm că fabrica de la Timișoara a fost cumpărată în anul 2000, astfel că stabilirea numărului maxim de salarii compensatorii pentru un nivel de vechime de peste 20 ani pare mai degrabă o formulare cinică.

„Este o bătaie de joc la adresa muncitorului român, un șantaj practicat de o multinațională care ne tratează ca pe sclavi, în comparație cu angajații ei din Occident. Motivația pentru oferta făcută de conducerea Nestle, cum că suntem în România și nu se pot acorda salarii compensatorii ca în Occident, este o bătaie de joc”, mai susțin sindicaliștii.

Oamenii au purtat banderole albe săptămâna trecută, iar la protestul de astăzi spun că li se va alătura și Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicalelor din Industria Alimentară. În total, 388 de angajați își vor pierde locurile de muncă la sfârșitul lunii mai, când fabrica de la Timișoara își va închide porțile.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
LIVIU DRAGNEA, internat în spital. Codrin Ştefănescu, informaţii de ULTIMA ORĂ
Aseară, Codrin Ștefănescu şi Mircea Drăghici l-au vizitat pe LIVIU DRAGNEA la spital. Secretarul general ...