Rusia aduce bombardiere nucleare în Crimeea

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Rusia a decis să plaseze bombardierele strategice cu capacităţi nucleare Tupolev Tu-22M3 în Crimeea, ca răspuns la sistemul anti-rachetă american din România, informează agenţia rusă RIA, făcând referire la declaraţiile unui parlamentar rus, scrie Reuters. Bombardierele ar urma să ajungă la baza aeriană Gvardeyskoye din Crimeea, a informat Viktor Bondarev, şeful comitetului apărării şi securităţii din parlamentul rus. Informația apare în contextul vizitei președintelui rus Vladimir Putin în Crimeea, pentru celebrarea a cinci ani de la încorporarea acesteia în Federația Rusă.

Putin și-a început vizita luni, inaugurând două centrale electrice în orașele Sevastopol și Simferopol. Ele vor produce exact atâta energie electrică cât se importa în peninsulă din „țara vecină”, Ucraina, a spus liderul rus. Centralele Tavria și Balaklava au fost lansate parțial anul trecut, dar astăzi au atins capacitatea deplină de 940 de megawați. În 2017, ele s-au aflat în centrul unui scandal internațional, după ce Rusia le-a dotat cu turbine de gaze furnizate de Siemens. Compania germană a spus că a fost trasă pe sfoară și că Rusia a încălcat contractul, care ar fi prevăzut că turbinele vor fi folosite în altă parte.

România a condamnat ferm, încă o dată, actul de „încălcare a principiilor şi normelor de drept internaţional” printr-un comunicat al MAE, susţinând astfel Declaraţia Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, publicată pentru marcarea a cinci ani de la anexarea peninsulei Crimeea.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Polițiștii bulgari s-au gazat singuri în timpul unui protest!
Natura însăși nu a ținut cu poliția bulgară în acest weekend. Zeci de oameni ai ...