Întrebare nu avem încă, dar jocul de-a referendumul continuă

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC

Când toată lumea se aștepta ca președintele să anunțe, în sfârșit, întrebarea care ar urma să fie pusă la referendumul din 26 mai, Klaus Iohannis a comunicat doar că vrea schimbarea regulilor în timpul jocului politic pe care îl gestionează în ultimele săptămâni. În declarația de luni, Iohannis a spus că va cere Parlamentului „extinderea ariei de cuprindere a referendumului”. În replică, PSD califică discursul președintelui drept o glumă de 1 Aprilie și susține că întreg demersul este o tentativă de tergiversare.

Citeşte şi: Peste 80% dintre români cred că în JUSTIŢIE s-au produs abuzuri

Preşedintele mai cumpără cartofi de REFERENDUM. Să bage mai mulţi în cuptor

„ Am decis să fac o reconsultare a Parlamentului. Voi adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face mai eficient și mai puternic. Avertizez Guvernul României să nu emită ordonanțe de urgență în justiție și politică penală până nu se exprimă poporul”, a declarat președintele Klaus Iohannis, după ce a repetat șarja deja clasică de atacuri virulente la adresa PSD și a guvernului.

PSD a spus de acum doi ani că e de acord cu REFERENDUMUL

„Partidul Social Democrat nu va exprima niciun punct de vedere asupra referendumului vizat de Iohannis până când acesta nu va enunța întrebarea pe care vrea să o adreseze în cadrul acestui scrutin. Astăzi Iohannis nu a spus nimic nou despre referendum, deci nu e nimic de precizat în acest sens. Este probabil doar o glumă de 1 Aprilie, pentru că Parlamentul a mai fost consultat pe această temă în urmă cu doi ani, iar parlamentarii PSD au votat în favoarea referendumului”, se arată în comunicatul de presă emis de PSD după declarațiile lui Klaus Iohannis.

OUG-URILE sunt singurele variante, în condiţiile în care PREŞEDINTELE blochează toate legile

„Președintele nu este în măsură să avertizeze nici Guvernul, nici Parlamentul – două instituții fundamentale rezultate din votul cetățenilor. Emiterea ordonanțelor de urgență reprezintă în momentul de față singura modalitate a Guvernului de a evita blocajele repetate ale președintelui Iohannis. În doar 3 ani de mandat, Iohannis a blocat legile emise de Parlament prin 56 de sesizări la Curtea Constituțională, folosind în mod abuziv această prerogativă pe care i-o conferă Constituția. Astfel de la înființarea CCR și până în prezent peste 60% din contestațiile la legile emise de Parlament îi aparțin președintelui Iohannis, în timp ce Traian Băsescu a sesizat această instanță în doar 31 de cazuri (36%) în zece ani de mandat, Ion Iliescu de două ori, iar Emil Constantinescu o singură dată.

„IOHANNIS să nu mai folosească JUSTIŢIA ca pe o carte electorală”

Iohannis trebuie întâi de toate să respecte Constituția României și să nu mai folosească Justiția ca pe o cârjă electorală, pentru a suplini lipsa oricărei realizări din mandatul său de președinte.”, conchid social-democrații în comunicat.

Întrebarea pentru referendum, spusă de Regele Mihai în 1992!

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
HĂRŢUIREA CONTINUĂ / Răzvan CUC, CHEMAT la DNA, în calitate de MARTOR
În decursul acestui an, DNA a deschis un nou dosar penal pentru personaje din Ministerul ...