Ucraina va alege președintele dintre „bufonul curții” și „baronul ciocolatei”. „Prințesa gazului” nu a prins turul doi

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Volodimir Zelinski și Petro Poroșenko se vor confrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Primul a obținut circa 30% din voturi în primul tur de scrutin. Al doilea, care e și președintele în exercițiu, a fost preferat de circa 17% dintre ucrainenii care au mers la vot. Pe locul 3 a fost „prințesa gazului”, fostul premier Iulia Timoșenko, unul dintre liderii revoluției portocalii din 2004. În total, 38 de candidați au fost pe buletinul de vot.

Actorul care joacă rol de președinte vrea să devină președinte

Volodimir Zelinski este un outsider politic dar este familiarizat cu rolul de președinte, literalmente.  Are 41 este un actor de comedie foarte bogat, regizor și fondator al unei case de film. El este popular în Ucraina datorită serialului „Servitorul Poporului”, pe care el l-a scris și în care joacă rolul principal. Personajul interpretat de Zelinski este un profesor de liceu care este ales pe neașteptate președinte al Ucrainei după ce un videoclip în care vorbea împotriva corupției a devenit viral pe Internet.

În 2018, actorul și aliații săi politici au fondat partidul „Servitorul Poporului”. La aflarea rezultatelor exit poll, Zelenski, în vârstă de 41 de ani, a declarat că în Ucraina „începe o viață nouă, fără corupție”, că înțelege ce responsabilitate imensă îi revine și că aceasta nu-l sperie.

Candidat anticorupție cu vile secrete în Italia

Deși se consideră un candidat anticorupție, Volodimir Zelinski nu ar fi chiar atât de „curat”. Cu trei zile înainte de alegeri, un reputat grup de jurnaliști de investigații de la Kiev a dezvăluit că actorul a „uitat” să treacă în declarația de avere o vilă cu 15 camere din Italia. El și-ar fi cumpărat casa de 600 metri pătrați cu 3.8 milioane de euro în 2017, într-o regiune din Toscana. Acolo au vile mulți oligarhi ruși, printre care Roman Abramovici și Oleg Deripaska. Zona este supranumită din această cauză „suburbia Moscovei”. Vila ar fi fost înscrisă pe numele soției lui Volodimir Zelinski. Candidatul a negat existența casei. În declarația lui de avere apar patru apartamente în Kiev, o casă la țară, apartemente în Crimeea anexată și în Marea Britanie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
BlITZKRIEG / Cornel DINU: “Tajani a prevestit încă din 2005 LUPTA ANTICORUPŢIE – cu “jandarmi politici”
A devenit o modă ca lumea să o vorbească de bine sau de rău pe ...