Un DAN NEGRU, viitorul preşedinte al UCRAINEI? Alegătorii au votat la mişto un candidat anti-establishment

Marius Ghilezan INTERNATIONAL POLITIC Principal

Un comediant fără experiență politică s-a clasat duminică pe primul loc în prima rundă a alegerilor prezidenţiale din Ucraina, informează Reuters.

Volodymyr Zelenskiy, în vârstă de 41 de ani, a apărut ca o faţă nouă pentru alegătorii loviţi de corupţia care s-a înrădăcinat în administraţia Poroşenko.

Ucraina este o ţară din prima linie a conflictului occidentului cu Rusia, afirmă corespondentul de presă.

Sondajele efectuate la ieșirea din secţii și numărătoarea parţială a voturilor l-au poziţionat pe Volodymyr Zelenskiy pe prima poziţie în topul voturilor acordate.

Show-ul de televiziune care l-a ridicat în sondaje

Zelenskiy joacă rolul unui preşedinte ideal într-un serial de maximă popularitate pe una dintre televiziuni. El poate fi asemuit cu DAN NEGRU, care moderează un talk-show pe PRIME TV, una dintre televiziunile de la Chişinău.

Ascensiunea candidatului fără partid se înscrie în siajul deschis de Donald Trump şi de Mişcarea 5 Stele din Italia, ca forţe anti-sistem.  El trebuie să convingă alegătorii că este capabil să conducă o țară în război și în centrul crizei Occidentului cu Moscova.

Protestele – denumite generic euromaidan din 2014 – l-au adus la putere pe  Poroșenko şi l-au scos din cursă pe prietenul Kremlinului. În timpul mandatului actualului preşedinte, Rusia a anexat Crimeea.

Noul rising-star politic reprezintă o provocare pentru Poroşenko şi Timişenko

Investitorii urmăresc, de asemenea, să vadă dacă următorul președinte va impulsiona reformele necesare pentru a menține țara pe linia ascendentă a programului de ajutor financiar acordat de Fondul Monetar Internațional care a sprijinit Ucraina după război, recesiune bruscă și scăderea monedei naţionale.

Deși criticat pentru că pentru alegători este o cantitate neglijabilă fără experienţă politică, noul rising-star reprezintă o provocare puternică pentru politicianul veteran Poroșenko și fostul prim-ministru Iulia Timoșenko, care s-a clasat pe locul trei.

Zelenskiy a mulţumit alegătorilor că au votat la mişto

Nici un candidat nu este așteptat să adune în primul tur mai mult de jumătate din voturi, ceea ce înseamnă că alegerile vor fi repetate într-un nou tur de scrutin pe data de 21 aprilie. Din panoplia de 39 de candidați, niciunul dintre potențialii câștigători nu vrea să readucă Ucraina înapoi pe orbita Rusiei.

„Aș dori să mulţumesc tuturor ucrainenilor care nu au votat doar pentru distracție”, a declarat Zelenskiy, în faţa susținătorilor săi de duminică seara. „Este doar începutul, nu ne vom relaxa”.

Comediantul şi-a organizat staff-ul de campanie într-un bar cu jocuri gratuite, printre sticlele de alcool, mese de fotbal cu jetoane și tenis de masă.

Zelenskiy a strâns 30.6 % din voturi, iar Poroshenko: 17.8 %.

Candidatul susţinut de Departamentul de Stat al SUA, Iulia Tymoshenko, a reuşit să adune doar 14.2 %. Ea a spus că va contesta rezultatele alegerilor.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
De ce vor OFICIALII de la Bruxelles să-l pedepsească pe LIVIU DRAGNEA?
Liviu Dragnea este decis să pledeze până la capăt “nevinovat” în cazul Tel Drum. A ...